Instagram: Socijalno distanciranje i borba protiv dezinformacija

Instagram ulaže napore u borbi protiv dezinformacija koje su u vezi sa koronavirusom, te korisnicima istovremeno daje nove opcije uz pomoć kojih mogu lakše da praktikuju preporučeno socijalno udaljavanje.

PCPress.rs Image

Nove mere su se pojavile kao dodatak već postojećoj praksi u borbi protiv lažnih vesti, koja se u poslednja dva meseca aktivno sprovodi, a kako bi se sprečilo širenje panike koja nastaje usled plasiranja pogrešnih informacija i teorija zavere. Među novim funkcijama se našla i Co-Watching – koja omogućava pretraživanje video postova, i to u društvu prijatelja sa kojima se komunicira preko video chat-a u okviru aplikacije. Video čet može da se pokrene preko Instagram Direct, a opcija za zajedničko gledanje postova kreće kada se klikne na foto ikonicu u donjem levom uglu ekrana.

PCPress.rs Image

Nova mera za sprečavanje širenja dezinformacija podrazumeva posebno kreirano polje u vrhu rezultata pretraživanja, koje korisnike povezuje sa proverenim izvorima informacija, a tu su i stikeri poput „Stay home“, koji bi korisnike trebalo da motivišu da se odgovorno ponašaju.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Instagram uvodi nove funkcije
eFakture

Tagovi: , , , ,