ASUS Zenbook

Instagram: Socijalno distanciranje i borba protiv dezinformacija

Instagram ulaže napore u borbi protiv dezinformacija koje su u vezi sa koronavirusom, te korisnicima istovremeno daje nove opcije uz pomoć kojih mogu lakše da praktikuju preporučeno socijalno udaljavanje.

Nove mere su se pojavile kao dodatak već postojećoj praksi u borbi protiv lažnih vesti, koja se u poslednja dva meseca aktivno sprovodi, a kako bi se sprečilo širenje panike koja nastaje usled plasiranja pogrešnih informacija i teorija zavere. Među novim funkcijama se našla i Co-Watching – koja omogućava pretraživanje video postova, i to u društvu prijatelja sa kojima se komunicira preko video chat-a u okviru aplikacije. Video čet može da se pokrene preko Instagram Direct, a opcija za zajedničko gledanje postova kreće kada se klikne na foto ikonicu u donjem levom uglu ekrana.

Nova mera za sprečavanje širenja dezinformacija podrazumeva posebno kreirano polje u vrhu rezultata pretraživanja, koje korisnike povezuje sa proverenim izvorima informacija, a tu su i stikeri poput „Stay home“, koji bi korisnike trebalo da motivišu da se odgovorno ponašaju.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Facebook: Obavezno čitanje onoga što se deli
Data centri - specijalno izdanje

Tagovi: , , , ,