Instagram spaja chat sa Facebook Messenger aplikacijom

Čini se da Facebook radi na svom planu objedinjavanja sistema chatova preko svojih aplikacija, ali izgleda sporo. Korisnici su počeli da primaju obaveštenja putem Instagramovih Android i iOS aplikacija da će uskoro moći da razgovaraju sa prijateljima koji koriste Facebook, odnosno Messenger. Ikona papirnog aviona za DM zamenjena je sa Messenger logotipom. Međutim, još uvek nije moguće da pošaljete poruku prijateljima koji koriste Facebook, pa se pretpostavlja da je najava možda stigla prerano.

instagram integracija sa facebook messengerom

Objedinjavanje chatova kao primarni cilj

Najava da će Facebook integrisati sve chatove svojih društvenih mreža u jedan, počela je da intrigira korisnike. Naime, pre par dana stigla nam je vest da će Instagram prvi uvesti te promene. Međutim, za sada korisnici nisu u mogućnosti da putem Instagrama pošalju poruku svojim prijateljima na Facebooku. Ažuriranje bi trebalo da donese žipopisniji izgled chatova i mogućnost odgovaranja na poruke prevlačenjem preko istih.

Kompanija objašnjava da će Instagram, Messenger i WhatsApp biti integrisani u jedan chat, i da će imati end-to-end enkripciju. Ovim žele da stvore privatniji prostor za korisnika, a pristup svim prijateljima na ovaj način, iz jedne aplikacije, u tome može pomoći. Naravno, ovo će dobro doći kompaniji da konačno stave tačku na akvizicije Instagrama i WhatsAppa i pokušaje razdvajanja ovih firmi od strane američkih regulatornih tela.

Pročitajte i:  Vertikalno pomeranje Instagram priče

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,