BIZIT 2022

Instagram testira polje za pretraživanje video sadržaja

Mnogi i ne znaju da Instagram nema sistem za jednostavno pretraživanje video sadržaja, uprkos tome što se radi o platformi čiji su vitalni deo upravo video postovi. To bi uskoro moglo da se promeni, budući da se počelo sa testiranjem polja za pretragu upravo ovakvih Instagram sadržaja.

PCPress.rs Image

Nešto tako jednostavno kao što je polje za pretragu može potpuno da transformiše korisničko iskustvo, a naročito ako se ima u vidu da nije moguće da se neki Instagram video vrati na željenu tačku, a da se ponovo ne pogleda ceo snimak. Isto tako korisnici nisu u mogućnosti ni da ubrzavaju, te preskoče neki deo snimka, što dovodi do toga da mnogi videi ostanu neprimećeni ako nemaju početak koji privlači pažnju nakon nekoliko sekundi.

Developerka Jane Manchun Wong otkrila je da se polje za pretragu već testira u okviru Instagram aplikacije, te tvrdi da rešava probleme koji se tiču pretrage i kontrolisanja video sadržaja. Ostaje da se vidi kada će funkcija stići do svih korisnika, a očekuje se da to bude uskoro, budući da se testiranje vrši u Instagram beta verziji.

Pročitajte i:  Instagram proširuje NFT funkcije

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: