BIZIT 2022

Instagram traži od sumnjivih naloga verifikaciju pomoću video selfija

Instagram traži od nekih korisnika da prilože video selfi koji prikazuje više uglova njihovog lica kako bi potvrdili da su stvarna osoba.

PCPress.rs Image

Nejasno je koliko su verifikacije rasprostranjene

Ova društvena mreža se dugo bori sa botovskim nalozima, koji mogu ostavljati neželjene poruke, uznemiravati ljude ili se koristiti za veštačko povećanje broja lajkova ili pratilaca. Prema XDA Developers, kompanija je počela da testira ovu funkciju prošle godine, ali je naišla na tehničke probleme. Više korisnika je nedavno prijavilo da su zamoljeni da naprave video selfi kako bi verifikovali svoje postojeće naloge. Bettina Makalintal, korisnica Twittera, objavila je skrinšot za pomoć za korak u kojem zapravo snimate video selfi – traže se „svi uglovi vašeg lica“ kao dokaz da ste prava osoba.

Instagram je objavio na Twitteru da se od naloga koji imaju sumnjivo ponašanje (kao što je brzo praćenje velikog broja naloga) može tražiti da naprave video selfi. Kompanija je takođe ponovila da ova funkcija ne koristi prepoznavanje lica i rekla da Instagram timovi pregledaju video snimke. Ovaj potez može neke iznenaditi, s obzirom na nedavnu najavu Mete da će ugasiti jednu od svojih funkcija prepoznavanja lica. Međutim, kao što je kompanija od tada ponovila, isključila je samo određenu Facebook funkciju, a ne Meta-inu upotrebu prepoznavanja lica u celini. Ipak, poruka sa Instagrama je da funkcija video selfija uopšte neće koristiti prepoznavanje lica i da će video biti obrisan nakon 30 dana.

Pročitajte i:  Kako isključiti preporuke za feed na Instagramu za ceo mesec

Obećanje Mete da neće čuvati ili objavljivati podatke možda neće uveriti neke korisnike koji su već nepoverljivi prema Meta/Facebook-u. Ljudi se možda sećaju vremena kada je greška dozvolila napadačima da pristupe navodno privatnim podacima o rođendanu korisnika Instagrama (koje ćete uskoro morati da dostavite da biste koristili aplikaciju) samo sa DM-om. Naravno, Instagram nije obećao da će izbrisati tu rođendansku informaciju, kao što piše da će to biti slučaj sa video selfijem, ali bi bilo teško okriviti ljude (posebno maloletne osobe ili one koji žele da ostanu anonimni) što se osećaju neprijatno kada se od njih traži da pruže taj podatak.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: