ASUS Zenbook

Instagram ubacio “zajedničko gledanje” kako bi olakšali onima u karantinu

Instagram je lansirao alat koji omogućava da Vam bude zabavnije dok listate fotografije na ovoj društvenoj mreži. “Zajedničko gledanje” je opcija koja je zamišljena tako da korisnici koriste Instagram dok video chat-om razgovaraju sa svojim prijateljima. To je urađeno kako bi se osećali manje usamljenim u trenucima karantina dok traje pandemija korona virusa.

PCPress.rs Image

Kako do nove opcije?

Kako biste pokrenuli ovu opciju, morate pokrenuti video konverzaciju sa prijateljem, a zatim pritisnuti ikonu fotografije u donjem desnom uglu. Na taj način će se pojaviti postovi koje ste nedavno označili da Vam se dopadaju i među njima ćete moći da označite koje od njih želite da Vam se pojave u razmeni poruka.

“Zajedničko gledanje” ili “Co-Watching” dolazi i kao metod za borbu protiv dezinformacija na Instagramu, jer je dodat i edukativno obaveštenje u pretragama koje će Vas obavestiti kada neku informaciju saopšti SZO ili slična referentna institucija. Takođe su dodate i nove nalepnice, sa istim ciljem. Na nekima od njih piše “Stay home”, odnosno “ostanite kod kuće”, kako bi ohrabrili građane da izbegnu okupljanja.

Pročitajte i:  Twitter omogućava deljenje tvitova kao Instagram priča

Izvor: usatoday

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,