BIZIT 23

Instagram uklanja karticu za kupovinu

Korisnici Instagrama će uskoro imati obnovljenu traku za navigaciju na svom home feedu.

PCPress.rs Image

Instagram se menja

Počevši od sledećeg meseca, Instagram će ukloniti karticu za kupovinu sa glavne trake na dnu ekrana, a dugme za kreiranje novog posta će se pomeriti nadole. Kartica Reels, koja je trenutno ispred i u sredini na traci za navigaciju, zauzeće mesto kartice Prodavnica.

Instagram je počeo da testira glavni feed bez dugmeta za kupovinu još u septembru, rekavši da želi da „pojednostavi Instagram iskustvo“ za korisnike. Ali test je bio deo većeg zaokreta na Instagramu, prema izveštaju The Information, dok se kompanija povlači od svojih karakteristika kupovine. Ipak, kompanija kaže da će kupovina i dalje biti deo Instagrama čak i bez istaknute prečice na kućnom feedu.

„I dalje ćete moći da postavite i vodite svoju prodavnicu na Instagramu dok nastavljamo da ulažemo u iskustva kupovine koja pružaju najveću vrednost za ljude i preduzeća kroz feed, priče, kolutove, oglase i još mnogo toga“, navodi kompanija u članku objavljeno na svojoj stranici za podršku.

Pročitajte i:  Instagram se bori protiv neželjene pošte

Instagram, kao i druge platforme, investirao je u alate za kupovinu kako bi pokušao da navede potrošače da kupuju u aplikaciji. Personalizovane preporuke proizvoda trenutno ispunjavaju karticu za kupovinu na Instagramu, za koju je The Information izvestio prošle jeseni da će na kraju nestati. Instagram nije rekao šta će se dogoditi sa personalizovanom stranicom za kupovinu nakon renoviranja sledećeg meseca.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,