BIZIT 2022

Instagram uveo tri novine

Instagram je uveo novu opciju koja omogućava vidljivost statusa aktivnosti korisnika, pod nazivom Activity Status. Ova opcija nalazi se u direktnim porukama, što znači da više ni na Instagramu nećemo moći da se pravimo da nas nema i da se skrivamo, i ljudi će odsada moći da vide da li ste online na ovoj društvenoj mreži, i kada ste poslednji put bili.

PCPress.rs Image

Aktivnost neće moći da vide svi koji vas prate, već samo oni koje i vi pratite, ili oni s kojima ste nekad komunicirali putem direktnih poruka. Dobra vest je da je ovu opciju moguće isključiti u podešavanjima jednostavnim isključivanjem opcije Show Activity Status. Naravno, kao što ste već i navikli na drugim društvenim mrežama, ako isključite tu opciju za sebe, onda ni vi nećete moći da vidite kad je drugi korisnik online.

Uz ovo Instagram nam donosi još po koju novinu. Aplikacija je sada opremljena GIF nalepnicama, koje se mogu dodati fotografiji ili video snimku u odeljku Stories. Da biste pristupili novoj funkciji, kliknite na stikrer opciju u Stories odeljku, nakon što odaberete željenu fotografiju ili video. Animiran GIF tab će se pojaviti u prozoru pored lokacije, temperature, ankete i drugih nalepnica. Kada kliknete na opciju, GIF će vam omogućiti pristup hiljadama “pokretnih nalepnica” od GIPHY-a.

Pročitajte i:  Instagram pooštrava podrazumevane postavke sadržaja za tinejdžere

PCPress.rs Image

Druga opcija je stavka koja će obradovati mnoge korisnike. Reč je o tome da ćete uskoro moći da dodate fotografije i video snimke bilo kog veličine na Stories, bilo da želite format kvadrata, portreta ili pejzaža, više nećete morate da brinete kako da uklopite fotografiju ili snimak u format 9:16, a pojavi će se u narednih nekoliko nedelja. Dok su u Stories odeljku ranije ograničavale fotografije na određenu dimenziju i dozvoljavale su samo izgled portreta, kompanija sada kaže da je dizajniran način za omogućavanje sadržaja bilo koje veličine. “Suvišan prostor oko fotografije će biti ispunjena prilagođenim gradijentom boje koja odgovara onome što ste podelili.” piše Instagram na svom blogu.

PCPress.rs Image

Izvor: Daily Mail

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,