ePlaneta

Instagram uvodi opciju Close Friends za Live prenos

Instagram od danas uvodi novu opciju koja omogućava korisnicima da se povezuju sa manjom grupom prijatelja i pratilaca. Close Friends na Instagram Live funkcioniše tačno kako se i očekuje: moći ćete da ograničite gledanost vaših prenosa uživo samo na listu bliskih prijatelja. Do tri druge osobe će moći da se pridruže vašim intimnijim prenosima.

PCPress.rs Image

Nova funkcija i njene prednosti

Ova opcija može pomoći korisnicima da planiraju putovanja, sarađuju na domaćim zadacima ili se jednostavno druže, sugeriše Instagram. Ažuriranje će takođe pružiti influencerima opciju da organizuju privatne (i možda plaćene) livestream-ove.

Povezivanje sa bliskim prijateljima

Od novembra, korisnici su mogli da ograniče doseg svojih postova i Reels-a na bliske prijatelje. Prema Instagramu, korisnici traže načine da se povežu sa prijateljima i pratiocima na privatniji način. Popularnost funkcija kao što su DM-ovi, Close Friends i Notes potvrđuje tu potrebu.

Ažuriranja funkcije Notes

Govoreći o Notes, Instagram je istakao nekoliko novih aspekata te funkcije koja je uvedena poslednjih meseci. Sada možete postaviti video kao belešku, što će privremeno zameniti vašu profilnu fotografiju. Takođe, videćete animacije konfeta kada poželite prijatelju srećan rođendan u belešci. Ovo će se pojaviti kada uključite reči “srećan rođendan” ili koristite reči vezane za rođendan dok @-spominjete prijatelja.

Pročitajte i:  WhatsApp testira deljenje statusa direktno na Instagramu

Ažuriranje feed-a

Na kraju, Instagram je uveo novo ažuriranje feeda. Sada imate opciju da dodate muziku u karusel postove koji uključuju video zapise. Do sada je bilo moguće dodati muziku samo u karusele koji se sastoje isključivo od fotografija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *