TrendMicro

Intel akcije u padu, AMD akcije rastu

Goldman Sachs, navodeći probleme sa Intel-ovom isporukom 10nm čipova, koji su već trebali da budu dostupni na tržištu, smanjio je rejting akcija plavog giganta. Ranije u „neutralnom“ stavu, koji je već podrazumevao snižavanje u odnosu na Intelove proizvodne probleme, akcije sada nose oznaku “Prodati”, što dovoljno opisuje kako Goldman Sachs gleda na Intelov poslovni učinak.

PCPress.rs Image

Što se tiče AMD-a, Goldman Sachs ima pozitivnije procene, pomerajući akcije kompanije iz rejtinga „prodaja“ na „neutralan“ status. Navodeći verovanje u povećanje prodaje u domenu servera i potrošačkog tržišta s AMD-ovim proizvodima u naredne dve godine: tržišni udeo AMD-ovih serverskih čipova porašće na 5,1% u 2019. godini i povećati na 9,4% u 2020. godini, sa procenjenih 2,2% ove godine.

AMD-ove akcije su bile, a verovatno su i dalje, strašno potcenjene – više nego što bi trebalo, s obzirom na kompanijinu intelektualnu svojinu i stručnost. Ovo je i dalje drugi najveći dobavljač i jedini značajan rival Intelu koji je sposoban da kreira x86 čipove, koji je imao veliki broj isporuka u poslednje dve godine. Ipak, zahvaljujući tom istom potcenjivanju, akcije AMD-a porasle su  za 85,8% ove godine zaključno sa četvrtkom.

Pročitajte i:  Intel šalje „Celeron“ i „Pentium“ u penziju

Izvor: TechPowerUp

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,