BIZIT 2022

Intel autsorsuje proizvodnju 14-nm čipova

Intel će, usled nedostatka vlastitih proizvodnih kapaciteta i velike potražnje, proizvodnju svojih 14-nanometarskih čipova poveriti drugoj kompaniji. Drugim rečima, osloniće se na svoje i spoljašnje proizvodne kapacitete, tvrde izvori iz industrije. Kompanija kojoj će Intel ukazati poverenje bi trebalo da bude tajvanska TSMC, koja će preuzeti proizvodnju entry-level H310 čipova, kao i nekih drugih neimenovanih čipova koji takođe pripadaju čipsetovima serije 300.

PCPress.rs Image

Isti izvori spominju i navodne Intelove probleme sa zadovoljavanjem potražnje koja je bila i za 50% veća u odnosu na zalihe čipova koje je Intel imao na raspolaganju. Velika potražnja za 14-nanometarskim čipovima je posledica Intelove odluke o nastavku prolongiranja komercijalizacije 10-nanometarskih čipova, a potražnja bi trebalo da se vrati u normalu do kraja ove godine.

Komercijalna proizvodnja 10-nanometarskih čipova trebalo bi da započne najranije u četvrtom kvartalu 2019. godine. Inače, Intel i TSMC su već sarađivali i sarađuju i dalje na proizvodnji modema koji se ugrađuje u iPhone, kao i na SoFIA SoC-ovima.

Izvor: DigiTimes

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Intel planira izgradnju fabrike za čipove u Italiji
eFakture

Tagovi: , , , ,