Top50 Glas publike

Intel bi mogao da ima problema sa zalihama Coffee Lake procesora

Intel Coffee Lake procesori biće pušteni u prodaju 5. oktobra, te će broj čipova, navodno, biti ograničen, pa se postavlja pitanje hoće li uspeti da zadovolje apetite tržišta. Intel-ova odluka da osmu generaciju Coffee Lake procesora lansira ranije mogla bi da utiče na to da kupci teže dolaze do novih šestojezgarnih CPU-a.

PCPress.rs Image

Spekuliše se da je Intel, koji je prvi put doneo šest jezgara na mejnstrim procesore, te Core i3 i Core i5 nadogradio na četvorojezgarne i šestojezgarne CPU-ove, ubrzao puštanje u prodaju da bi se takmičio sa AMD-ovom Ryzen serijom procesora. Tako glasine sada navode na zaključak da će Intelove zalihe Coffee Lake čipova biti limitirne po puštanju u prodaju, što bi moglo da znači da neće biti dostupni u adekvatnim količinama do sredine decembra ili čak početka 2018. godine.

Novinari portala Sweclockers uspeli su da u razgovorima sa švedskim dobavljačima potvrde da će zalihe Coffee Lake procesora biti niske na dan puštanja u prodaju, što znači da  će Intel biti u prilično nezgodnoj poziciji tokom poslednjeg tromesečja 2017. godine – budući da će Coffee Lake umanjiti potražnju za Kaby Lake čipovima, a niske zalihe bi mogle da ubede mnoge potrošače da rešenje potraže u AMD-ovoj ponudi.

Pročitajte i:  Intelov najnoviji procesor donosi brzinu od 6 Ghz bez overklokovanja

Izvor: overclock3d

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,