BIZIT 2022

Intel i Luxottica prave pametne naočare

Intel i kompanija Luxottica  predstavile su planove o višegodišnjoj saradnji u istraživanju i razvoju kako bi objedinili vrhunske, luksuzne i sportske naočari sa pametnim tehnologijama.

Persol_sunglasses

Ova strateška alijansa će pomeriti granice istraživanja i razvoja kako bi se predvidelo kako će se pametna tehnologija za naočari razvijati, kažu iz Intela, a prve proizvode ćemo moći da vidimo tokom naredne godine.

“Kroz našu saradnju sa Luxottica Grupom, mi ćemo ujediniti naše sfere poslovanja i spojićemo Intelovu vodeću tehnologiju u oblasti silikonske tehnologije i softvera, sa inovativnim dizajnom i pristupom potrošačima kompanije Luxoticca. Očekujemo da će kombinacija naših ekspertiza doprineti značajno bržem razvoju inovacija i pomeriti granice mogućeg”, izjavio je Brajan Krzanič, izvršni direktor Intela.

 “Ovo je sjajna prilika za nas da nastavimo sa inovacijama i uticajme na budućnost nosivih proizvoda”, rekao je Massimo Vian, izvršni direktor Luxottica Grupe.

Zajedno sa kompanijom Intel, nastavićemo da razvijamo potencijale nosivih tehnologija, pomerajući granice onoga što naočari mogu biti. Mi ćemo predvoditi promenu kako bi stvorili ramove za naočari koji su “inteligentni” i funkcionalni koliko su i lepi. Želimo proizvode koje će potrošači voleti da nose.”

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Intel šalje „Celeron“ i „Pentium“ u penziju
SBB

Tagovi: , ,