Intel kupio Moovit kako bi unapredio sektor autonomne vožnje

Danas je Intel objavio da je kupio aplikaciju Moovit za gotovo 900 miliona dolara, što je potvrdilo vesti o kojima smo juče pisali.

PCPress.rs Image

Aplikaciju koristi više od 800 miliona korisnika i usluga je dostupna u preko 3.000 gradova u 102 zemlje. Moovit objedinjuje informacije operatora javnog prevoza i njegove korisničke zajednice kako bi pružio usluge mapiranja i planiranja putovanja u realnom vremenu. Akvizicija bi trebalo da pomogne Intel-ovom Mobileye da pruži nove i poboljšane usluge mobilnosti, poput robo-taksija.

„Moovit je snažan brend u koji veruju stotine miliona ljudi širom sveta. Zajedno, s bogatim mogućnostima Mobileye-a u mapiranju i tehnologiji autonomne vožnje, moći ćemo da ubrzamo vremenski okvir da transformišemo budućnost mobilnosti“, rekao je CEO Mobileye-a Amnon Shashua.

Moovit kao pojačanje

Intel je kupio izraelski Mobileye 2017. godine za 15,3 milijarde dolara, a danas, Mobileye se koristi u 300 modela automobila od strane 25 proizvođača automobila. Njegovi uspesi su uključivali partnerstvo s Volkswagen-om na pokretanju servisa autonomne EV vožnje i partnerstvo sa kineskim javnim prevozom u nastojanju da postanu autonomni.

Pročitajte i:  Netflix kupio svoj prvi game studio

Mobileye će koristiti Moovit-ove podatke o prevozu da poboljša svoje prediktivne tehnologije zasnovane na potražnji korisnika i obrascima saobraćaja. Takođe će se uključiti u podatke Moovit-a o operaterima i organima javnog prevoza.

Moovit, koji je lansiran 2012. godine u Izraelu, ostaće nezavisna ćerka kompanija i zadržaće svoj brend i partnerstva, poput onih koje imaju sa Vaze i Uber-om. Intel se nada da će „osnažiti Moovit da stremi ka višim ciljevima i njihovom dostizanju“, napisao je Shashua u postu na blogu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,