VMWare

Intel lansirao prve moderne drajvere za Windows 10

Kompanija Intel najavila je da prelazi na Windows Modern Drivers platformu sa prvim Universal Windows drajverom koji obezbeđuje optimizaciju koja pre svega cilja UWP aplikacije.

Naime, od Windows 10 verzije 1809 (October 2018 Update) Microsoft od kompanija zahteva da objave Windows Modern drajvere, te je Intel odgovorio na ovaj zahtev i objavio da od ove verzije planira da objavljuje samo novu vrstu drajvera. Stare verzije, koje će i dalje biti dostupne, predstavljaće takozvane „legacy“ drajvere, te će korisnici moći da se sa novih vrate korak u nazad na stare drajvere, ali se to ne preporučuje, budući da podrazumeva komplikovan proces koji bi mogao da dovede do nestabilnosti čitavog sistema. Novo ažuriranje „legacy“ drajvere automatski unapređuje u Windows Modern drajvere, te preuzimanje novog update-a računar automatski unapređuje u novi sistem.

Nova verzija drajvera donosi podršku za 12 različitih igara, te nove opcije, poput automatskog Game Tuning ažuriranja, smanjenu potrošnju RAM-a u OpenGL modu, poboljšanje stabilnosti Vulkan drajvera i bolju štednju baterije uz Display Refresh Rate Switching na kompatibilnim monitorima. Intel naglašava da Windows Modern drajveri zahtevaju internet konekciju, a zbog toga što automatski preuzimaju Intel Graphics Control Panel iz Microsoft-ove online prodavnice.

Pročitajte i:  Microsoft Xbox, Surface i cloud poslovanje u porastu uprkos pandemiji

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
PC Press - Telefoni, leto 2020

Tagovi: , , ,