Intel na MWC 2014 o budućnosti mobilnog računarstva

Predsednica kompanije Intel, Rene Džejms, predstavila je na MWC sajmu u Barseloni portfolio računarskih i komunikacionih proizvoda za najmanje uređaje i najkompleksnije mobilne mreže.

Intel-101Linija proizvoda dizajniran je da bude konkurentan u aktuelnom mobilnom okruženju i da oblikuje narednu eru računarstva, nazvanu Internet stvari (IoT), navodi se u saopštenju kompanije Intel.

Na konferenciji su predstavljena dva Intel Atom procesora, LTE-napredna komunikacijska platforma, a najavljeni su i višegodišnji sporazumu sa kompanijama Lenovo, ASUS i Foxconn za povećanje dostupnosti mobilnih uređaja zanovanih na Intel tehnologiji.

„Stalni rast mobilnog ekosistema zavisi od rešavanja teških računarskih izazova – oslobađanje potencijala podataka dok bezbedno i pouzdano povezujemo milijarde uređaja sa vodećim računarskim i komunikacionim tehnologijama,“ rekla je Džejms.

„Danas najavljujemo vodeće komunikacione proizvode, kao i nove računarske platforme. Kao rezultat toga, Intel je dobro pozicioniran da oblikuje budućnost mobilnog računarstva i Interneta stvari.“

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Promena strategije: tik i tok u jednoj generaciji Intel servera

Tagovi: , ,