ePlaneta

Intel: Netbook računari zasnovani na novom procesoru Atom Dual-Core Intel od danas u prodaji

PCPress.rs ImageKompanija Intel objavila je da će veći broj novih netbook računara zasnovanih na procesorima Atom Dual-core biti od danas u prodaji. Netbook računari, koje sada proizvode i kompanije Acer, Asus, Fujitsu, Lenovo, LG, Samsung, MSI i Toshiba, omogućuju bolji vid podrške za aplikacije kao što su igrice, ili Adobe Flash tehnologiju za pristupanje brojnim Web stranama, uključujući online sistem rezervacije hotela i multimedijalne sajtove poput YouTube-a i Hulu-a.
Sa dvojezgarnim procesorom Intel Atom N550, korisnici mogu uživati u Internet sadržajima, podršci za DDR3 memoriju i biće oduševljeni odličnom dužinom  trajanja baterije, slično jednojezgarnom procesoru Atom N450.
 „U svojoj kratkoj istoriji, kategorija netbook računara je doživela impresivan rast”, izjavio je Erik Reid, direktor marketinga za mobilne platforme u kompaniji Intel. „Očigledno je da postoji ogromno globalno tržište za ove uređaje, budući da smo od 2008. kada je nastala ova  kategorija, otpremili oko 70 miliona procesora Atom.”
Novi netbook računari zasnovani na Intel-ovim procesorima Atom danas stižu u prodavnice i dostupni su po različitim, ali pristupačnim cenama. Za više informacija, posetite: www.intel.com/products/processor/atom/index.htm.

Pročitajte i:  Neki Intel procesori izgubili su skoro 9% performansi gotovo preko noći

Izvor: Intel

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,