Top50 Glas publike

Intel obezbeđuje pogled iz svih uglova na tri fudbalska stadiona Premijer lige

Intel-ovi proizvodi mogu da se nađu među najboljim sportskim događajima širom sveta. Poslednjih godina ova kompanija je pokušala da sportska nadmetanja učini još zanimljivijim za gledaoce, upotrebljavajući tehnologije kamera koje nude više opcija za gledanje od tradicionalnog emitovanja, kao što su uživanje u utakmicama u virtuelnoj stvarnosti ili gledanje video snimaka u 360 stepeni.

PCPress.rs Image

Sada Intel planira da ovo prenese i u englesku Premijer ligu. Kroz partnerstvo sa Arsenalom, Liverpulom i Mančester Sitijem (koji spadaju među najveće engleske klubove), Intel će početi da koristi svoju True View tehnologiju na stadionima, koja će obezbediti da se svaka utakmica gleda iz svakog ugla.

Počevši od 10. marta, navijači pomenutih timova moći će da gledaju utakmice iz više uglova, uključujući i ptičju perspektivu kretanja igrača na terenu. Sa True View tehnologijom koja koristi 38 kamera rezolucije 5K, postavljenih oko stadiona, kao i ogromnu procesorsku snagu, zahvaljujući jedinstvenom algoritmu utakmice će moći da se gledaju na do sada neviđen način. Pored toga, Arsenal, Liverpul i Mančester Siti dobiće pravo da objavljuju video zapise iz True View-a na društvenim mrežama, nekoliko sati nakon odigranih utakmica.

Pročitajte i:  Asus postigao svetski overklok rekord sa Intel Core i9 procesorom

Intel navodi da u ovom trenutku ima za cilj da True View tehnologija savršeno funkcioniše sa pomenutim timovima, ali da ne zatvara vrata za saradnju i sa drugim klubovima iz Premijer lige. Pri tome prvenstveno misli na Mančester Junajted, marketinški najuspešniji tim lige.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,