Intel ostvario prihod od 12,8 milijardi dolara

Kompanija Intel danas je objavila informacije o prihodu ostvarenom u drugom kvartalu tekuće godin. Ostvaren je prihod od 12,8 milijardi američkih dolara, dobit od 2,7 milijardi dolara, neto dobit od 2 milijarde i zaradau po akciji od  0,39 dolara.

Photo: Intel
Photo: Intel

Kompanija je generisala oko 4,7 milijardi američkih dolara u gotovini od poslovnih poduhvata, platila je dividende u iznosu od 1,1 milijarde američkih dolara i iskoristila je 550 miliona američkih dolara za otkup 23 miliona običnih akcija, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije Intel.

„Tokom drugog kvartala, ispunili smo kvartalna očekivanja i najavili nekoliko ključnih proizvoda,” izjavio je izvršni direktor kompanije Intel, Brajan Krzanič.

„Tokom prva dva meseca na mestu izvršnog direktora, čuo sam različita mišljenja naših korisnika, zaposlenih i svog tima u vezi sa kompanijom Intel i oblašću u kojoj poslujemo i siguran sam u naš uspeh više nego ikada.”

„Očekujemo da će postojati potražnja na tržištu za različitim kompjuterskim proizvodima,“ rekao je Krizanič.

„Intel Atom i Core procesori i unapređena SOC integracija predstavljaju budućnost Intela. Kako bismo odgovorili na prilike koje nam se pružaju, Intelov najveći prioritet biće kreiranje proizvoda namenjenih ultra-mobilnom tržišnom segmentu.”

Pročitajte i:  Naredne generacije Intel-ovih procesora mogu vas zbuniti svojim imenima 

On je rekao i da do kraja godine možemo očekivati jeftine tablete na Intel Atom procesorima, a više o tome možete pročitati ovde.

Facebook komentari:

2 thoughts on “Intel ostvario prihod od 12,8 milijardi dolara

Comments are closed.