ASUS ROG Flow

Intel-ova nagrada za inovacije podstiče mlade preduzetnike

Kompanija Intel ustanovila je nagradu za inovacije (Intel Innovation Award) kao deo svog dugoročnog plana za podsticanje inicijativa mladih preduzetnika u Evropi. U toku godišnjeg takmičenja mladih preduzetnika u dostignućima (Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) Europe Enterprise Challenge 2010), Intel je uručio prvu  nagradu za inovacije bugarskoj IT kompaniji RS Consult BG Ltd. koju su osnovali i kojom upravljaju studenti. Pobednik je izabran na osnovu poslovne studije slučaja i ocenjen na osnovu kriterijuma koji su obuhvatali upotrebljivost inovacija za poboljšanje efikasnosti, povećanu tržišnu vrednost, uštedu troškova, društveno koristan pristup i poboljšanje tržišne pozicioniranosti.
Pedeset jedan  mladi preduzetnik se takmičio za Intel-ovu nagradu za inovacije. Učesnici su bili iz deset evropskih zemalja koje su učestvovale u JA-YE evropskom privrednom izazovu 2010, koji je održan u Sofiji od 1. do 3. jula 2010. godine, a domaćini su bili iz Udruženja za dostignuća mladih Bugarske.
Pobednik je kompanija mladih i ambicioznih stručnjaka, koji su već dokazali svoje sposobnosti u oblasti IT indistrije, i nude veliki izbor IT  usluga. Kompanija RS Consult BG Ltd kao svoj cilj navodi izlaženje u susret svakom pojedinačnom zahtevu klijenata i partnera, a kvalitet i pouzdanost usluga postavljaju kao svoj glavni prioritet.
„Velika nam je čast što pokrećemo Intel-ovu nagradu za inovacije, budući da verujemo da su inovativne ideje i mladi preduzetnici ti koji će predvoditi napredak svetske ekonomije. Kontinuirane inovacije su deo Intel-ovog DNK koda, stoga vrednovanjem inovativnih ideja i preduzetničkog duha posvećeni smo pružanju pomoći mladoj generaciji preduzetnika“, izjavio je Tomas Osburg,  direktor za odnose sa institucijama u kompaniji Intel Europe.
Karolin Džener, generalna direktorka JA-YE za Evropu, izjavila je: „U Evropi je ove godine 10.627 studenata koji su deo JA-YE diplomskog programa, i statistike pokazuju da će više od 29 odsto onih koji diplomiraju nastaviti da teže uspehu u preduzetništvu. Potrebno nam je da ti diplomci razmišljaju inovativno, budući da ulaze i u biznis i u preduzetništvo. Inovacije su ključ za poboljšanje produktivnosti i profitabilnosti u svim aspektima poslovanja i Intel-ova nagrada će ohrabriti studente da razmišljaju koliko su bili inovativni i kako to mogu poboljšati.”
Studenti su osnovali svoje kompanije kao deo kurseva višeg obrazovanja uz podršku svojih profesora, kao i uz asistenciju volontera iz poslovnog sveta. Svaka grupa je osnovala kompaniju koja nudi pravi proizvod i/ili uslugu i svi su se uspešno izborili sa izazovima osnivanja i vođenja firme.

Pročitajte i:  SolarWinds hakeri napali i Malwarebytes

Izvor: Intel

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,