Intel predstavio novi Intel Core M procesor

Intel je predstavio novi procesor, Intel Core M, koji će biti pogodan za ultra tanke mobilne uređaje.

CoreM_w-model_Package_1Novi procesor, koji će biti dostupan od kraja 2014. godine, pokretaće nove 2 u 1 uređaje kompanija Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo i Toshiba.  Intel Core M omogućava čak 50 odsto brže računarske i 40 odsto brže grafičke performanse u poređenju sa prethodnom, četvrtom generacijom Core procesora.

Može da podnese više od osam sati reprodukovanja video sadržaja, što predstavlja i do 20 odsto (1,7 sati) duže trajanje baterije u poređenju sa prethodnom generacijom Core procesora i duplo duže trajanje baterije ukoliko se poredi sa trajanjem baterije jednog prosečnog računara starog četiri godine.

Iz Intela kažu da je novi procesor je namenjen postizanju neverovatnih performansi najtanjih ultra mobilnih uređaja bez ventilatora.

„Više godina smo proveli radeći na ispunjenju zahteva krajnjih korisnika i transformaciji mobilnog računarstva. Predstavljanje Core M procesora označava veoma važnu prekretnicu na tom putu. Core M je prvi iz nove serije proizvoda napravljen da obezbedi karakteristike najtanjeg laptopa i tablet uređaja sa najboljim performansama u 2 u 1 uređaju”, rekao je Kirk Skaugen, viši potpredsednik i generalni direktor personalnog računarstva u kompaniji Intel.

Pročitajte i:  ASUS ROG Zephyrus M16 - Potvrda dominacije

Intel Core M procesor je za 50 odsto manji i pri energetskom utrošku od 4,5 W za 60 odsto manje se zagreva u odnosu na prethodnu generaciju. Ovo omogućava proizvođačima originalne opreme da dizajniraju elegantne sisteme bez ventilatora tanje od 9 mm, tanje čak i od AAA baterije Za sada, u planu postoji više od dvadeset proizvoda zasnovanih na Core M procesoru.

Prvi sistemi zasnovani na Core M procesoru biće u prodaji tokom novogodišnjih praznika.

Facebook komentari:

Tagovi: , ,