BIZIT 2022

Intel sprema desetojezgarni 14nm procesor

Prema poslednjim izveštajima Intel radi na desetojezgarnom 14nm procesoru Comet Lake, koji će, kako se tvrdi, stići kao konkurencija poznatim 7nm modelima.

PCPress.rs Image

Kao što je poznato, 10nm proces se odlaže već neko vreme, te je Intel odstupio od do sada precizne šeme lansiranja novih proizvoda, po kojoj su se novi proizvodni procesi pojavljivali na svake dve generacije procesora. Ova promena uticala je na to da kompanija pređe na 14nm arhitekturu u okviru Broadwell, Skylake, Kaby Lake, Coffee Lake i Coffee Lake Refresh serija procesora, te pokrije petu, šestu, sedmu, osmu i devetu generaciju desktop procesora. I dok je 14nm proces tokom vremena evoluirao, arhitektura je dostigla svoj vrhunac, a kako po pitanju performansi, tako i kada su u pitanju zahtevi tržišta.

PCPress.rs Image

Tako bi desetojezgarni Comet Lake mogao da donese neophodno osveženje, a za sada se još uvek ne zna mnogo o novom proizvodu. Pretpostavlja se i da bi moglo da se radi o rezervnoj varijanti u slučaju da 10nm proces ne bude spreman za desetu generaciju Intel procesora, budući da se i ranije pokazao kao nepouzdan.

Pročitajte i:  Intel povećava cene svojih procesora

Izvor: Overclock3d

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,