BIZIT 2022

Intel – strateško partnerstvo sa kompanijom Rockchip

Kompanija Intel sklopila je strateški sporazum sa kompanijom Rockchip u nameri da proširi obim i ubrza proces isporučivanja svoje Intel arhitekture i komunikacijskih rešenja na svetsko tržište osnovnih modela Android tableta.

intel-logoPrema uslovima sporazuma, kompanije će isporučiti Intel SoC platformu namenjenu mobilnim uređajima, koja će zasnovana na Intel Atom procesoru sa integrisanom Intel 3G tehnologijom.

„Strateški sporazum sa kompanijom Rockchip predstavlja primer Intelove posvećenosti pragmatičnim i različitim pristupima u cilju poboljšanja našeg prisustva na globalnom tržištu mobilnih uređaja i bržem isporučivanju većeg asortimana Intelove arhitekture i komunikacijskih i tehničkih rešenja“, izjavio je Brajan Krzanič, izvršni direktor Intela.

„Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo sarađivati sa kompanijom Rockchip. Današnjom objavom,  obogatili smo Intel SoFIA seriju i očekujemo da ćemo sve biti na tržištu pre polovine 2015 godine. Brzi smo u nameri da povećamo našu ponudu na rastućem globalnom tržištu tablet uređaja.“

Cena četvorojezgarne SoFIA 3G verzije biće objavljena kasnije i, kao ostatak Intel SoFIA serije.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Procurele informacije o 13. generaciji Intel desktop procesora
eFakture

Tagovi: ,