Top50 Glas publike

Intelov Džon Dejvis posetio Comtrade

Džon Dejvis, potpredsednik kompanije i direktor globalnog razvojnog programa kompanije Intel, posetio je kompaniju ComTrade, saopšteno je danas.

comtrade (4)Razlog posete, pored promovisanja novih tehnologija za unapređenje obrazovnog sistema, je i saradnja sa ComTradeom na zajedničkom projektu “srpskog mobilnog telefona i tableta” zasnovanim na Intelovoj hardverskoj platormi.

U razgovoru sa predsednikom ComTradea, Veselinom Jevrosimovićem, Dejvis je objasnio da će mu jedan od glavnih ciljeva biti upoznavanje profesora sa novim tehnologijama, ne samo u funkcionalnom, već i teorijskom smislu. Primat će imati pojednostavljivanje softverskih rešenja kojima se profesori služe.

Tokom 30-godišnje karijere u Intelu Dejvis se bavio inženjeringom, marketingom, da bi na kraju došao do pozicije menadžera. Krajem devedesetih je postao potpredsednik i generalni menadžer Intela za azijsko-pacifički region, sa sedištem u Hong Kongu.  Pre nego što se pridružio Intelu radio je kao istraživač na postdoktorskim studijama u kompaniji IBM i kao razvojni inženjer u Filipsu u Velikoj Britaniji.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Intelova najnovija generacija procesora za laptopove donosi do 24 jezgara
eFakture

Tagovi: , ,