Interaktivni bukvar dobija podršku

clip_image002Projekat InterAktivnog Bukvara već posle mesec dana nakon javnog predstavljanja i pobede na StartupLive u Beogradu (o čemu smo već pisali u PC Press-u) dobio prvog tehničkog sponzora. Međunarodna kompanija Prestigio je prepoznala vrednost projekta i donirala 10 tableta kako bi se ubrzao razvoj i testiranje aplikacije u predškolskim ustanovama. Zbog velike segmentiranosti android tržišta ova donacija će značajno ubrzati razvoj i testiranje jer u toku pilot projekta i testiranja razvojni tim može da se fokusira na jedan model uređaja čime se značajno štedi vreme za testiranje.

Pored ovoga su započeti i ozbiljni pregovori sa nekoliko kompanija i NVO predstavnika koji su veoma zainteresovani za prenos i lokalizaciju projekta u svoje zemlje, najagilniji u pregovorima su predstavnici NVO iz Hrvatske, Bosne i Republike Srpske, a započeti su pregovori i sa predstavnicima iz Crne Gore.

Cilj projekta InterAktivni Bukvar jeste da se edukacija najmladjih u ovom regionu prostorima dovede na nivo najsavremenijih svetskih metoda i učionica.

Najnovije informacije o projektu možete naći na:

http://www.interaktivnibukvar.com/category/novosti/

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija: Raste izvoz usluga u IKT sektoru