Top50 Glas publike

Interaktivni bukvar pobednik prvog STURTUP LiVE takmičenja

Mark Tuttle urucuje prvu nagradu Vladimiru Kopricu za njegov projekat Interaktivni Bukvar STARTUP LiVE Belgrade, prva međunarodna konferencija posvećena mladim preduzetnicima održana je tokom vikenda pod pokroviteljstvom STARTeurope iz Beča, u prostorijama Privredne komore Beograda. Cilj konferencije bio je da se podstakne preduzetništvo u Srbiji i da se okupe i povežu inovativni i kreativni ljudi različitih profesionalnih profila.

Na događaj su se prijavili timovi sa zanimljivim, perspektivnim i inovativnim projektima, kojima je nedostajao određeni segment da bi taj projekat unapredili, dovršili i realizovali. Tokom prvog dana, pitcheri su imali zadatak da u 90 sekundi predstave svoj projekat i da obrazlože šta im je potrebno od resursa da bi se projekat razvio. U ime tima, projekte su predstavili: Vladimir Koprić Interaktivni Bukvar, Miloš Žikić – Loyalster, Vladeta Radovanović – Stickie Nation, Luka Mladenović – Hostels, Vladimir Stoiljković – Volume i Milan Dunjić – Arhitectorize.

Tokom druga dva dana konferencije, učesnici su imali priliku da prisustvuju predavanjima i mentorskim sesijama vrhunskih domaćih i stranih stručnjaka, koji su učesnicima pojasnili sve bitne segmente koji su potrebni za razvoj, unapređenje i realizaciju startup projekata, i dali im smernice kako da njihov projekat ostvari svoj maksimalni profesionalni i komercijalni potencijal.

Pročitajte i:  Top50: Stari i mladi lideri - pratite dodelu nagrada uživo na livestream-u!

Nakon tri dana intenzivnog rada na projektima, na finalnoj večeri, učesnici su u četiri minuta pred stručnim žirijem, investitorima i publikom predstavili svoje projekte. Tokom ocenjivanja, žiri je gledao inovativnost projekta, mogućnost za njegovu realizaciju, uverljivost prezentacije, kao i koliko je sam tim uznapredovao od inicijalne ideje do završnog pitcha.

Za pobednika prvog STARTUP LiVE događaja proglašen je projekat Interaktivni Bukvar koji je osvojio najviše pozitivnih reakcija žirija, mentora i publike. Kao nagradu, idejni tvorci projekta Vladimir Koprić i Marko Marinković imaće priliku da svoj startup predstave evropskoj publici na velikom internacionalnom događaju Pioneers Festival koji će se održati u periodu od 29. do 31. oktobra u Beču. Pored glavne nagrade, Interaktivni Bukvar je osvojio i nagradu Serbian Business Angels Network-a (SBAN), tj. mogućnost da bude predstavljen na njihovom sledećem događaju koji okuplja investitore. Takođe, projekat je dobio i nagradu press clipping agencije Real Time Clipping u vidu besplatnog clipping-a u trajanju od dva meseca nakon realizacije projekta.

Druga nagrada, pet sati besplatnih konsultacija sa Markom Tuttleom, vrhunskim startup coach-om pripala je projektu Loyalster.

Pročitajte i:  Top50: Stari i mladi lideri - pratite dodelu nagrada uživo na livestream-u!

Organizacija STARTUP LiVE Belgrade događaja bila je na zavidnom nivou, a trodnevna konferencija je vratila veru u postojanje i mogućnost daljeg razvitka startup scene u Srbiji. Ovo je jedan u nizu projekata u organizaciji STARTUP LiVE tima u Srbiji, a planirano je da se tokom ove godine održi i određeni broj radionica i edukacija na temu startup-a, kao i još jedan STARTUP LiVE Belgrade.

Inače, STARTUP LiVE događaji se održavaju u preko 14 gradova širom Evrope (Hamburg, Beč, Atina, Porto, Prag…) i već četiri godine okupljaju veliki broj preduzetnika, investitora i stručnjaka iz različitih oblasti privrede. Do sada je uspešno realizovan veliki broj startup projekata koji su proizašli kao rezultat učestvovanja na ovim događajima.

Izvor: STARTUP LiVE

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,