Plazma

Internet Archive pravi biblioteku Google+ postova

Google je brisanje postova sa Google + platforme zakazao za april, ali pre nego što se to dogodi Internet Archive tim planira da sačuva javne postove sa ove platforme da ne bi nestali zauvek.

PCPress.rs Image

Tim je najavio da se već počelo sa radom na arhiviranju postova, a u proces su uključeni samo oni postovi koji su trenutno javni, tako da oni koji su privatni ili obrisani neće postati deo arhive. Korisnici koji ne žele da njihovi postovi budu sačuvani trebalo bi da obrišu svoje profile, a tu su i određene procedure za uklanjanje pojedinačnih sadržaja. Članovi tima ističu da neće biti u mogućnosti da sačuvaju sve, pa je, na primer, prostor za komentare ograničen na 500 komentara po postu, tako da još uvek nije potpuno jasno hoće li obimne rasprave ispod postova biti sačuvane u okviru arhive. Pored toga ističe se da fotografije i video sadržaji neće biti sačuvani u visokoj rezoluciji, a kako se ne bi zauzimalo previše prostora.

Pročitajte i:  Pogodnosti za portatak u kancelarije

PCPress.rs Image

Gašenje Google + platforme najavljeno je još u oktobru 2018, a nakon što je otkriven veliki bezbednosni propust koji je ugrožavao sigurnost korisničkih podataka. U to vreme je utvrđeno i da platforma nije naročito popularna – da nema mnogo korisnik, te da većina sesija traje oko pet sekundi. Timovi koji su tu da ugrožene delove interneta sačuvaju od zaborava, prikupiće i postove sa ove platforme, a kako bi moglo da im se pristupa i u budućnosti.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,