Top50 Glas publike

Internet arhiva: Zanimljiva online potraga za besplatnim knjigama

Oni kojima u vreme pandemije nedostaju biblioteke, mogu da se okrenu Library Exploreru, interfejsu koji omogućava da se za knjigama traga baš kao u fizičkim bibliotekama.

PCPress.rs Image

Iza projekta stoji Internet arhiva, koja već neko vreme daje pritup besplatnim sadržajima. Novi Explorer je deo Open Library platforme, koja nudi milione e-knjiga, i namenjen je poboljšavanju iskustva, budući da se knjige ne traže jednostavnim skrolovanjem. Kada uđe u Explorer korisnik vidi visoke police sa knjigama na koje može da klikne, te potraži određene naslove, ali i otkrije nešto novo. Tu su i pametni filteri uz pomoć kojih se nude knjige na osnovu interesovanja, pa korisnik dobija police sa naslovima iz oblasti koje ga najviše interesuju.

PCPress.rs Image

Izgled ove online biblioteke može da se menja po ukusu, a jedna stvar koju Library Explorer ne radi je da korisnike ne okuplja pod algoritam. Tako za razliku od Netflixa i YouTubea, koji sadržaje nude na osnovu prethodnih aktivnosti, ova online biblioteka korisnike ostavlja da sami otkrivaju ono što ih zanima. Na taj način se povećava mogućnost da se naleti na nove zanimljive naslove, koji se u suprotnom možda ne bi našli na spiskovima za čitanje.

Pročitajte i:  YouTube: Prilagođavanje psovkama

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,