BIZIT 2022

Internet Explorer 9 beta dostupan za preuzimanje

Internet-Explorer-9 Microsoft je lansirao prvu javnu beta verziju Internet Explorer-a 9, sada dostupnu korisnicima širom sveta. U kompaniji ambiciozno tvrde da će sigurnost i brzina nove verzije browser-a promeniti način na koji korisnici posmatraju i percipiraju web.

Koristeći sam hardver, IE9 unapređuje sopstvene performanse, što Microsoft dokazuje poredeći svoj program sa Google Chrome-om. Rezultati su pokazali da je IE9 pet puta brži od Google Chrome-a, a čak jedanaest puta od svoje prethodne verzije – IE8.

Novi browser omogućava web stranicama da, umesto uobičajenog izgleda na koji smo navikli, liče više na aplikacije. Kako bi se što više približio korisnicima, IE9 sada koristi jedan isti boks za adrese, pretragu i istoriju korisnika. Tu su i drugi dodaci, koji se tiču bolje integracije sa socijalnim mrežama i povezivanja sa operativnim sistemom.

Podsećamo da je Microsoft poslednjih godina bio predmet brojnih kritika zbog nerešenih pitanja sigurnosti prilikom korišćenja IE6 (koji se u mnogim organizacijama još uvek koristi).

Osnovni cilj koji je Microsoft imao prilikom kreiranja “devetke” jeste da se ovaj browser u toj meri integriše sa Windows-om, da se njegovo korišćenje ne razlikuje od korišćenja bilo koje druge aplikacije.

Pročitajte i:  Windows malver i tajno rudarenje kriptovaluta

IE9 beta moguće je preuzeti ovde.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,