BIZIT 2022

Internet računovodstvena aplikacija Billans – idealno rešenje za mala i srednja preduzeća

PCPress.rs ImagePrvi srpski internet računovodstveni sistem za mala i srednja preduzeća, koji u Novom Sadu razvija kompanija Billans International, plasiran je na tržište Srbije, nakon skoro godinu dana testiranja i posle uspeha postignutog na tržištima Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Imajući u vidu da 96,8% mikro i malih preduzeća u Srbiji ima internet priključak, potrebno je bilo razviti poslovno rešenje koje će moći da se koristi preko Interneta (cloud aplikacija), sa niskom cenom, jednostavnom upotrebom i svim funkcionalnostima koje su malim firmama potrebne u svakodnevnom radu.
Kako veliki broj novoosnovanih firmi ne preživi prvu godinu poslovanja, težilo se pronalaženju rešenja koje će omogućiti ekonomičnije i efikasnije poslovanje bez ulaganja u računarsku opremu (sve dok računari imaju pristup internetu), licencirani softver, arhiviranje i čuvanje podataka, obuku kadrova za korišćenje programa, kupovinu novih verzija programa…
Internet rešenje Billans je ekonomičnije od klasičnih aplikacija i omogućava sniženje troškova računovodstvenih agencija i do tri puta. To je bio jedan od razloga zbog koga je krajem avgusta Udruženje vlasnika računovodstvenih agencija (UVRA) potpisalo ugovor o saradnji sa kompanijom Billans international d.o.o.
Srpsko udruženje vlasnika računovodstvenih agencija odlučilo se za primenu ovog rešenja prvenstveno zbog mogućnosti da se srpske računovođe umreže u jedan sistem koji će biti najnaprednji u Evropi.
Budući da će sve agencije raditi u istom mrežnom programu, olakšaće se rad računovođa, a iskustva u radu biće dostupna svim korisnicima. Ovo rešenje je dostupno korisnicima u svakom trenutku, a agencije i preduzetnici moći će istovremeno da rade sa istim podacima, čime će se ostvariti dodatne uštede. S obzirom na to da svi korisnici uvek rade sa istom bazom, podaci su odmah ažurni.
Ugovorom je predviđeno da i budući članovi udruženja UVRA imaju povoljne uslove saradnje, i to čak na period od 10 godina. Takođe, u pripremi je i zajednički savetnički internet sajt Billansa i UVRA-e, koji će predstavljati izvor informacija za preduzetnike i agencije u Srbiji.
Po rečima Jovana Beare, predsednika UVRA, i Marjana Mrhara, direktora Billansa, postavljene ciljeve moguće je realizovati u naredne dve godine, a rezultati će biti sniženje troškova i formiranje poslovne društvene mreže koja će omogućiti bolju komunikaciju i razmenu znanja za računovodstvene agencije i njihove klijente.
Stručnjaci Billansa imaju veliko iskustvo i u samom vrhu su u razvoju evropskih internet računovodstvenih programa. Pored udruženja UVRA, koje je aktivni konsultant razvoju Billansa, u tom poslu su od samog početka učestvovale i najveće srpske računovodstvene agencije: Klaris, Beara, Tefter (Novi Sad), Vizija računovdstvo i KGB (Beograd), Mitrović (Šabac) i Acegan (Pančevo).
U edukativnom centru za obuku knjigovođa KGB finance, od ove poslovne sezone odlučili su da za potrebe obuke koriste poslovni softver Billans, a primenjuju ga i za vođenje poslovnih knjiga oko tridesetak privrednih društava, koliko trenutno koristi njihove usluge.
Po rečima Branislava Krstovića, direktora edukativnog centra KGB, Billans ispunjava sve uslove da u kratkom roku bude prihvaćen od strane malih i srednjih preduzeća kao jednostavno i potpuno softversko rešenje prilagođeno potrebama savremenog elektronskog poslovanja.

Pročitajte i:  Logitech i Tencent Games razvijaju cloud-baziranu ručnu konzolu

Izvor: Billans

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,