BIZIT 2022

Intervju – Marko Tekio, Wiko: Pristupačnije premijum karakteristike telefona korisnicima

Na IFA 2018 sajmu smo svedočili velikom napretku kompanije Wiko, francuskog brenda koji ne samo da uspeva da odoli navali “kineza” u nižoj i srednjoj klasi, već je itekako u stanju i da uzvrati udarac. Razgovarali smo sa Markom Tekiom (Marco Tecchio), product manager za Južnu Evropu, zajedno sa Adriatic regionom.

PCPress.rs Image

Molim vas za više informacija o telefonika koje ste predstavili na sajmu.

Javnosti smo predstavili tri telefona. Radi se o modelima koji će biti plasirani u nižu i nižu srednju klasu. Dva uređaja pripadaju View familiji, dok je treći model Harry 2. On je i najpristupačniji, međutim, mislim da njega ipak nećete videti u Srbiji, pošto ćemo se fokusirati na proizvode iz View serije.

Šta mogu da očekuju korisnici novih View 2 telefona?

Naša želja je bila da nadogradimo odličan rezultat postignut sa View 2 i View 2 Pro modelima. Stoga smo kreirali View 2 Go i View 2 Plus, telefone koji su odlično pozicionirani i imaju veoma dobre karakteristike. Najvažnija stavka jeste da su u dizajnerskom smislu i dalje prepoznatljivi i da smo ostali dosledni svojim rešenjima. Izrez je nešto širi ovog puta, ali je srodstvo više nego očigledno.

PCPress.rs Image

Imali smo priliku da isprobamo telefone i imamo utisak da je Wiko sada još bolje pokrio tržišne niše?

Upravo tako, View 2 Go će koštati 160 evra. Za taj novac se dobija telefon veoma dopadljivog dizajna sa velikim ekranom od 5,93″, osmojezgarni Snapdragon 430, kombinacija 3 GB RAMa i 32 GB skladišta, te kamere od 12 MP pozadi i 5 MP napred. View 2 Plus će koštati 250 evra, sa Snapdragon 450 procesorom, 4 GB RAMa i 64 GB skladišta, te dual kamera sistemom od 12 + 5 MP uz selfi kameru od 8 MP, što znači da će ovi telefoni isporučivati veoma dobre performanse.

PCPress.rs Image

Šta biste izdvojili kao udarnu karakteristiku ovih telefona? Koja je najznačajnija osobina koju dele?

To bi svakako bili “dizajnerski jezik”, ali i baterija. Oba telefona imaju bateriju od 4000 mAh, što je unapređenje u odnosu na View 2, ali i View 2 Pro, koji su imali baterije od 3000 mAh. Takođe, treba istaći da ćemo oba telefona isporučivati sa Android 8.1 Oreo operativnim sistemom.

Kada bismo mogli da očekujemo ove telefone na srpskom tržištu?

Predviđeno je da na evropskom tržištu telefoni budu dostupni tokom septembra. U Srbiji ih možete očekivati krajem septembra, najdalje početkom oktobra.

PCPress.rs Image

Šta bi poručili korisnicima u Srbiji?

Wiko je bio i ostaće posvećen upravo svojim korisnicima i budite uvereni da se veoma trudimo prilikom kreiranja svakog modela da ponudimo što više korisnicima, uz našu upečatljivost u vidu posebnog dizajna i želje da što više premijum karakteristika donesemo što većem broju ljudi. Smatramo da je ta “demokratizacija” tehnologija tipičnih za više kategorije najvažniji proces, ne samo u svetu smartfona, već šire posmatrano na globalnom nivou.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,