Ikotek

Intex Aqua Style PRO: Gospodin u svojoj klasi

Mobilni telefoni su kao automobili – svi bismo rado vozili ferari. Ipak, nekad se prave vrednosti kriju u pristupačnijem pakovanju.Intex Aqua Style Pro pcpress

Postoje zaista skoro savršeni modeli telefona koje bismo svakako preporučili, ali svi oni spadaju u klasu premijum modela i sam izbor često je stvar ukusa, kad novac nije prepreka. Pravi je izazov pronaći kvalitetan telefon po povoljnoj ceni. E, to je zadatak! Kupovina takvog modela uvek je avantura jer svoja očekivanja tempiramo na osnovu cene, pa se desi da nas obraduje informacija da model ima kameru.

Ipak, sa smartfonom koji vam predstavljamo ne morate  svoje kriterijume da spuštate toliko nisko i euforično konstatujete da je ekran u boji. Intexov Aqua Style Pro ipak je gospodin u ovoj klasi i nudi mnogo više nego što biste očekivali.

Izrada je veoIntex-Aqua-Style-Proma solidna, nema škripanja i pomeranja maske, dok je dizajn zadovoljavajući. Ekran je dijagonale 4,5 inča, što je skoro pa savršen odnos za normalnu šaku i opušten rad. Što se tiče rezolucije ekrana, oduševićete se jedino ako ste bili u komi poslednjih pet godina, pa vam 854×480 znači nešto. Iako je rezolucija skromnija, prikaz je sasvim dobar, pa ćete uskoro zaboraviti te brojke.

Pohvalili bismo efikasan quad core procesor od 1,2 gigaherca kao i 4.4.2 KitKat verziju Android sistema, što je odlično za budžetsku klasu telefona. Većih problema u radu nismo imali, a veoma nas je obradovalo glatko otvaranje aplikacija, pri čemu pomaže 1 GB radne memorije. Naravno, igranje video‑igara svodi se na one manje zahtevne, ali ako želite da uživate u neverovatnoj grafici video‑igara, kupite konzolu ili kompjuter, ionako koštaju kao prosečni telefon više klase.

Ono što nam se zaista svidelo jeste mogućnost ubacivanja dve SIM kartice, čime se rešava problem službenog telefona. Dve SIM kartice otvaraju brojne mogućnosti za komunikaciju, kao što je na primer korišćenje dva postpejd broja, gde je jedan sa internet paketom a drugi s minutima. Bateriju od 1800 mAh najviše smo mučili pričom i prijatno smo iznenađeni izdržljivošću. I pored jačeg korišćenja telefona baterija je bez problema trajala dva dana.

Pomenimo još i kameru od osam megapiksela koja ne pravi baš fantastične fotke, ali radi posao pri dobrom svetlu. Postoji i prednja kamera za selfije i ima dva megapiksela. Sve u svemu, u pitanju je solidan model za korisnika koji želi telefon sa dve kartice i većim ekranom a da ga sve to ne košta kao polovni automobil, već 15.858 dinara.

Intex Aqua Style PRO
Ekran 4,5“ FWVGA IPS Display
Rezolucija 854 x 480
Čipset BCM23550M
Procesor 1,2GHz quad core
Internal Memory (RAM) 1 GB
Storage (Memory Type) 8 GB
Proširiva memorija do 32 GB
Kamera prednja: 2 MP
zadnja 8 MP with Flash
Operativni sistem Android 4.4.2 Kitkat
Baterija 1.800 mAh
Priključak za slušalice 3,5 mm
Bluetooth / WIFI Da
HSDPA/HSUPA/EDGE/GPRS/WAP/GPS Da
Dual Sim Dve SIM kartice
Cena 15.858 dinara

Nebojša Prijić

(Objavljeno u časopisu connect 54)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,