BIZIT Seminar

Investitori pozvali su Apple da se podvrgne reviziji građanskih prava

Akcionari kompanije Apple odobrili su predlog kojim se proizvođač iPhone poziva na reviziju prema kojoj se procenjuje njihov odnos prema zaposlenima.

PCPress.rs Image

Odnos prema ženama i manjinama na tapetu

U petak je na godišnjem sastanku Apple kompanije usvojen predlog da se sprovede revizija koja se odnosi na građanska prava. U prvom redu je stavljen akcenat na ponašanje prema zaposlenim ženama i manjinama. U prvo vreme Apple je odbio ovu reviziju što je bilo veliko iznenađenje. Javnost ima utisak da je Apple kompanija koja se zalaže za ljudska prava.

Kuk je izjavio da smatra da su inkuzija i raznolokost dobrodošli. Razlika ljudi je razlika u iskustvu i idejama što je osnova za inovacije.

Međutim, kao i kod drugih tehnoloških kompanija na visokim pozicijama u Apple kompaniji su uglavnom beli muškarci. Ovo pitanje je problem koji se odnosi i na druge kompanije. Sve kompanije pokazuju u javnosti zainteresovanost da se ovaj problem reši.

Sledeća tema kojom će se revizija baviti jeste istraživanje o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji. Apple je ovim primerom pokazao da želi da se bori za ravnopravnost i jednakost.

Pročitajte i:  Apple odustaje od razvoja četvrte generacije iPhone SE telefona

Međutim, u isto vreme nije poznato kada će se revizija dogoditi kao ni da li će je uopšte biti.

Izvor: DunyaNews

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,