BIZIT Seminar

Investitori Twitter-a tuže Elon-a Musk-a

Elon Musk se suočava sa još jednom tužbom zbog svoje još uvek nezavršene kupovine Twitter-a. Prema izveštajima Reuters-a, investitori su tužili generalnog direktora Tesle zbog navodnog manipulisanja cenama akcija uoči njegove ponude za preuzimanje Twitter-a.

PCPress.rs Image

Sve više tužbi protiv Musk-a

Musk je navodno uštedeo 156 miliona dolara tako što nije otkrio da je kupio više od 5 odsto akcija Twitter-a do 14. marta i time je prekršio pravila SEC-a. Prema investitorima, Musk je otkrio svoja ulaganja tek početkom aprila. Tada je objavio da poseduje 9,2 odsto akcija Twitter-a.

Takođe, Musk-ove izjave nakon objavljivanja su predstavljale manipulaciju, rekli su investitori. Posebno su bili zabrinuti zbog njegove tvrdnje da je dogovor “na čekanju” dok Twitter ne dokaže da botovi nisu veliki problem i ih ima manje od 5 odsto na Twitter-u.

Musk-ova planirana kupovina već je izazvala veliku pometnju i dosta pravnih pitanja. Pored prethodno pomenute, penzioni fond Floride tužio je Musk-a zbog navodnog kršenja zakona Delawarea, želeći time da zabrane Musk-u preuzimanje Twitter-a do 2025.godine.

Pročitajte i:  Besplatno: Twitter-ov API za dobre botove

U međuvremenu, SEC istražuje tačno vreme kada je Musk otkrio svoj udeo u Twitter-u. Još uvek nije jasno kako će se sve ove tužbe završiti, ali one i dalje predstavljaju ozbiljne izazove za Musk-ove ambicije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,