iPad konačno prelazi na USB Type-C port

Nakon godina insistiranja na sopstvenom konektoru, iPad familija će konačno da bude kompatibilnija sa ostalim uređajima, bar kada se radi o konektorima. Ligthning port se pokazao kao dobar, ali je njegova izolovanost postala opterećujuća za korisnike.

PCPress.rs Image

Zato se Apple opredelio da u svojoj novoj familiji iPad uređaja implementira mnogo primenljiviji USB Type-C port. Na primer, teoretski, preko ovog porta moguće je priključiti eksterni displej na novi iPad Pro koji će sadržaj prikazati na velikom ekranu visoke rezolucije. Takođe, sada će biti dostupno povezivanje USB Type-C dodataka, kao što su čitači kartica, ethernet kablovi, docking stanice… Sigurni smo da će nezavisni proizvođači hardvera videti u ovom priliku za razvoj i ponudu novih dodataka za iPad tablete. Time će se iPad Pro po svojoj funkcionalnosti sve više približavati tradicionalnim računarima.

Još jedna dobra stvar sa USB Type-C portom je da se preko njega iPad može iskoristiti kao eksterna baterija. Na primer, upotrebom USB Type-C na Ligthning konvertora biće moguće punjenje iPhone-a. Jeste da se na taj način dobija verovatno najskuplja eksterna baterija na svetu, ali može mnogo da znači ukoliko posedujete oba uređaja.

Pročitajte i:  Prvi iPhone sa USB-C portom na svetu

Ostaje nam još da se nadamo da će i sledeća generacija iPhone-a takođe biti zasnovana na USB Type-C konektoru.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,