Top50 Glas publike

iPhone 14 imaće bolji vek trajanja baterije

Model iPhone 13 verovatno ima najbolje trajanje baterije u pametnom telefonu, posebno iPhone 13 Pro Max. Međutim,  Apple želi da ponudi dalja poboljšanja.

PCPress.rs Image

Ušteda prostora i ugradnja veće baterije

Prema najnovijim podacima, modeli iPhone 14 će imati još bolje trajanje baterije zahvaljujući novom 5G čipu.

Modeli iPhone-a 14 koji koriste 6nm 5G RF čipove koje je napravio TSMC za produženi vek baterije zahvaljujući manjem trošenju energije.

Prema izveštaju Economic Daily News-a, TSMC je dobio porudžbine za Apple-ove 5G RF čipove za ovogodišnje vodeće modele iPhone-a. Novi čipovi će se navodno proizvoditi korišćenjem TSMC-ovog 6nm procesa koji je najavljen prošle godine. 6nm 5G RF čipovi su manje veličine i troše manje energije, što će doprineti produženju trajanja baterije na modelima iPhone 14.

Naime, 6nm 5G RF čipovi će trošiti manje energije na 5G opsezima, kao i ispod 6GHz, istovremeno pružajući povećane performanse. Pošto će novi 5G čipovi biti manje veličine, takođe će uštedeti prostor u modelima iPhone 14.

Pročitajte i:  Pripremite se za oglase u Microsoft Store

Ušteđeni prostor će se iskoristiti za ugradnju veće baterije. Veća baterija u kombinaciji sa manjom potrošnjom energije od strane 6nm 5G RF čipova, omogućiće modelima iPhone 14 da imaju produženo trajanje baterije.

Osim ovoga, RF transceiver čip će takođe imati podršku za WiFI 6E koja će ponuditi bolju povezanost i performanse zajedno sa nižim kašnjenjem i većim brzinama prenosa podataka.

Apple planira da koristi Snapdragon X60 modem za povezivanje u modelima iPhone 13 koje će proizvoditi Samsung. Takođe, kompanija će koristiti nadograđene Snapdragon X65 modeme za nove modele iPhone-a. Međutim, kompanija bi se mogla udaljiti od Qualcomm-a i napraviti svoje prilagođene 5G modeme počevši od 2023.godine.

Foxconn je već započeo probnu proizvodnju iPhone 14 Pro modela pošto je dizajn sada finaliziran.

Izvor: Wccftech

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,