iPhone 5 u julu?

PCPress.rs ImageRojters je objavio kako se očekuje da proizvodnja dugoočekivanog iPhone-a 5 počne u julu i da bi već u septembru mogao da se nađe na tržištu. Po nezvaničnim izvorima, Apple-ov smartfon nove generacije imaće brži procesor, ali će zadržati isti dizajn kao iPhone 4. Ta vest je u suprotnosti s izjavom velikog dobavljača iz severoistočne Azije da će početi proizvodnju komponenti za iPhone 5 tek u septembru ‒ što se ne poklapa s tradicionalnim rasporedom lansiranja iPhone-a na leto, koga se Apple dosad držao.

Prošlog meseca su se pojavili prvi signali da novi iPhone neće biti pušten na tržište na leto kao dosad. Digitimes je objavio kako se još naveliko proizvode ekrani za iPhone 4 jer se telefon i dalje dobro prodaje, što je nagovestilo da Apple ne žuri s proizvodnjom novog proizvoda.

Priča se da Apple namerava da promeni veličinu ekrana sa standardnih tri i po inča na četiri i po. Novi iPhone takođe bi trebalo da ima Apple-ov procesor A5 i znatno poboljšanu zadnju kameru od osam megapiksela. Takođe je moguće da čitava zadnja strana telefona bude napravljena od drugog materijala.

Pročitajte i:  Apple smanjuje proizvodnju iPhone 13 telefona

Inače, Apple je u prvom kvartalu ove godine prodao rekordnih 16,2 miliona smartfonova. Po nekim prošlonedeljnim procenama, ta cifra bi u ovom kvartalu mogla biti nadmašena za jedan milion.

Izvor: CNET News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,