ASUS Zenbook

iPhone 6 – šta znamo do sada

iPhone groznica je u punom jeku. Novi model biće predstavljen sutra, a priče o tome kakve će biti njegove specifikacije, šta će dodatno biti predstavljeno, koje su nove zemlje koje će dobiti uređaj, polako se sumiraju.

apple

GSMArena, na primer, već ima stranu sa kompletnim specifikacijama iPhonea 6, iako zvaničnih informacija iz Applea nema, niti će ih biti pre samog događaja. Tu su podaci o ekranu od 4,7 ili 5,5 inča rezolucije 416ppi, zatim o 2GB RAM memorije, kameri od 8MP i Apple A8 čipsetu.

Naravno, ima priče i o novom dizajnu, pa tako Economic Times piše da će iPhone 6 biti potpuno redizajniran u odnosu na prethodne generacije (od iPhonea 4 nije bilo većeg redizajna), a jedna od novina koju možda budemo videli je i power dugme koje će biti pomereno sa strane metalnog kućišta.

Ono što je sigurno je da će novi iPhone raditi na iOS 8 verziji Appleove mobilne platforme koja je predstavljena u junu ove godine, na WWDC konferenciji.

U prodaju će verovatno krenuti nedugo nakon predstavljanja, obično se radi o periodu od par nedelja, a vrlo je izvesno da će početak prodaje i ove godine pratiti redovi ispred prodavnica.

Apple će ove godine streamovati svoju konferenciju, pa ukoliko vam zanima možete je gledati sutra, 9. septembra, u 19 časova na www.apple.com/live ili čitajte izveštaj na našem sajtu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

One thought on “iPhone 6 – šta znamo do sada

  • 8. September 2014. at 12:51
    Permalink

    Odjednom sve ima vise telefona i windowsa 😀

Comments are closed.