ASUS ROG Flow

iPhone režim za bezbednu vožnju i pristojno blokiranje poruka

Opcija koja dozvoljava blokiranje notifikacija na iPhone uređajima tokom vožnje pokazala se korisnom i u drugim prilikama, te korisnici mogu da je primenjuju i kada žele da se isključe iz sveta, te odmore od velike količine informacija.

Opcija se pojavila u okviru iOS-a 11, a može da se podesi tako da automatski odgovara porukom koja druge informiše da korisnik trenutno nije u mogućnosti da im se javi, a zato što je sam tako izabrao. Apple je funkciju prvobitno predstavio kao opciju koja sprečava uznemiravanje tokom vožnje, a koja se automatski pokreće kada detektuje da se korisnik kreće većom brzinom, te onima koji u to vreme pokušaju da ga kontaktiraju šalje poruku da korisnik vozi, te da će im se javiti kasnije.

Ali ova opcija može da se koristi i u drugim prilikama, te da se modifikuje tako da korisnik ne dobija notifikacije svaki put kada želi da se odmori. Korisnici tako mogu da modifikuju i poruke koje se šalju preko ove opcije, što je korisno, budući da druge informiše o tome da se korisnik ne javlja zato što je tako izabrao, a ne zato što mu se dogodilo nešto što ga sprečava da dođe do svog telefona.

Pročitajte i:  Administracija Džoa Bajdena: Zaštitićemo Amerikance od Huawei-ja i ZTE-a

Dok opcija inače blokira notifikacije kada uređaj detektuje da se korisnik kreće većom brzinom, te se pokreće automatski, isključivanje i uključivanje je moguće i preko kontrolnog centra, a dozvoljava i ručno podešavanje. Tako je dovoljno da korisnik ode na Settings -> Do not disturb -> Activate manually, kako bi promenio uslove aktiviranja, te poruku koja se šalje drugim korisnicima. Tako će za vreme dok je ova opcija aktivirana korisnik dobijati samo poruke koje u svom sastavu imaju reč „hitno“ (urgent), budući da je ta reč okidač koji prekida blokadu, te omogućava da poruka dođe do korisnika. Opcija potom može da se doda u kontrolni centar, a tako što se ode na Settings -> Control centre -> customise controls -> i doda opcija “do not disturb while driving.

Tako se dobija mogućnost pristojnog blokiranja poruka, a dok je korisnik na poslu, nekom važnom sastanku, dok vozi, ili jednostavno želi da se odmori bez uznemiravanja.

Izvor: The Telegraph

Pogledajte i: Video nadzor Hanwha – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,