BIZIT 23

iPhone stiže u Vip od ponedeljka

U ponudi Vipa od ponedeljka, 22. decembra, naći će se i iPhone modeli, saopšteno je danas na završnoj godišnjoj konferenciji ove kompanije.

Dejan Kastelic, Vip mobile CTO i Dejan Turk, Vip mobile CEO
Dejan Kastelic, Vip mobile CTO i Dejan Turk, Vip mobile CEO

Pored toga, najavljeni su i planovi za narednu godinu koji podrazumevaju kroz modernizaciju opreme na više od 800 lokacija širom Srbije i izgradnju više od 450 baznih stanica svih tehnologija.

Bilo je reči i o aktivnostima u 2014. godini. Modernizovana je 2G i 3G mreža širom Srbije na više od 550 lokacija u 21 gradu, a izgrađeno je  i više od 350 novih 2G i 3G baznih stanica duž glavnih saobraćajnica i u manjim mestima. Na taj način poboljšana je pokrivenosti signalom, uz brži internet na mobilnim uređajima. Unapređena mrežna oprema podržava i mrežu 4. generacije (LTE). 3G HSPA+ mreža u ovom trenutku pokriva 82% populacije Srbije a sva Vipova oprema ispunjava najviše međunarodne i domaće tehnološke i ekološke standarde.

Konferencija za medije

Rezultati merenja glavnih parametara Vipove mreže u Beogradu nekoliko nedelja nakon završetka radova na unapređenju pokazuju da je obezbeđena 5% veća pokrivenost signalom na otvorenom i više od 11% unutar objekata, kao i bolji kvalitet razgovora i prosečna brzina prenosa podataka od 10 Mbp/s.

Pročitajte i:  Kina uvodi ograničenja na korišćenje iPhone uređaja svojim zvaničnicima

„Tokom četvoromesečnih radova u glavnom gradu postojeća mrežna oprema je modernizovana uređajima najnovije generacije na čak 336 lokacija, a izgrađeno je i skoro 40 novih baznih stanica“, kaže Dejan Kastelic, direktor/CTO kompanije Vip i ističe da je operater samo tokom 2014. godine uložio 23 miliona evra u mrežu.

Dejan Turk, direktor/CEO Vip mobile najavljuje nastavak investicija ovog operatera i u 2015. godini: „Vip je do sada uložio skoro 827 miliona evra u poslovanje, što nas i dalje čini najvećim grinfild investitorom u Srbiji. Naš strateški fokus ostaje na pružanju najboljeg korisničkog iskustva koje podrazumeva i dalje unapređenje mreže, kao i inovativne ponude. Tokom naredne godine uložićemo čak 27 miliona evra u našu mrežu“.

 

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , ,