BIZIT Seminar

iPhone X najprodavaniji telefon u 2018.

Apple je bio kritikovan zbog kreiranja najskupljeg iPhone modela ikada (iPhone X), međutim to ovaj telefon nije sprečilo da postane najprodavaniji model tokom prvog kvartala 2018. godine. Odmah za njim na drugom i trećem mestu se nalaze iPhone 8 i iPhone 8 Plus modeli.

PCPress.rs Image

Prema podacima Strategy Analytics, Apple je isporučio 16 miliona iPhone X telefona tokom prvog kvartala, dok su se iPhone 8 i 8 Plus isporučila u 12,5 i 8,3 miliona primeraka, respektivno. Ono što je još impresivnije, jeste da se Apple model prethodne generacije, iPhone 7, našao na četvrtom mestu sa isporučenih 5,6 miliona jedinica. Na petom i šestom mestu se nalaze Xiaomi Redmi 5A i Samsung Galaxy S9+, mada ova dva rezultata ne predstavljaju iznenađenje. Xiaomi Redmi 5A je entry-level telefon, sa cenom koja privlači mnoge kupce u zemljama u razvoju, dok je Galaxy S9+ objavljen krajem prvog kvartala i relativno mali broj isporučenih primeraka je ušao u ovu statistiku.

PCPress.rs Image

Ukoliko se trend nastavi, Strategy Analytics veruje da će Galaxy S9+ preuzeti vodeću poziciju po isporuci tokom drugog kvartala, kada će i iPhone X izgubiti na popularnosti.

Pročitajte i:  Apple otkazao četvrtu generaciju iPhone SE

Izvor: GSMArena

Pogledajte i: Aetek svičevi za video nadzor – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,