iPlus, kompletno rešenje za štampu

Paradigma kancelarije bez papira je stara bar nekih 30 godina, ali papirni trag dokumenata nam je jednostavno neophodan, a razloga za to je više i dobro su nam poznati.

PCPress.rs ImageSvim firmama, manjim ili većim je još uvek neophodan adekvatno rešenje za štampu. Ovu „surovu“ činjenicu je pomenuo i James May, član čuvene trojke koja je činila BBC emisiju Top Gear kroz reči da su prilikom pravljenja svoje produkcijske kuće morali da nabave printer, podese ga i da brinu da li tu ima papira, tonera i tako dalje. Dakle, problem je veoma realan i prisutan, svuda. Male kancelarije od par ljudi mogu to rešiti relativno lako ako im je obim štampe mali, kada sami mogu izborom prostog printing uređaja da zadovolje svoje „papirne potrebe“. Za sve preko toga, postoji mnogo bolje rešenje – iPlus.

Kako iPlus brine o štampi

iPlus je sistem koji svojim korisnicima nudi maksimalno uprošćavanje procedure kreiranja, a posle i održavanja, kompletne infrastrukture vezane za potrebe štampe. Prvi korak u iPlus implementaciji je precizna procena potreba određene firme, od količine štampanog materijala u mesecu, preko vrste štampe, do potrebnog nivoa kvaliteta. Na osnovu ovih procena, predlaže se adekvatna hardverska oprema i prateći softver.

Hardver podrazumeva razne vrste MFP uređaja profilisanih prema potrebama, dok prateći softver omogućava kompletno praćenje „štamparskih“ aktivnosti i uvid u stepen iskorišćenosti uređaja. Ovo praćenje je veoma značajno, iako na prvi pogled možda nije očigledno, jer otvara mogućnost za smanjenje troškova štampe. Kod većih firmi ti troškovi nisu mali, i po procenama su negde oko tri procenata od ukupnog prihoda na godišnjem nivou.

Pored toga, iPlus obezbeđuje osnovne obuke korisnika, potpunu garanciju na sve uređaje i redovno (i vanredno) održavanje. Ovo održavanje podrazumeva i dostavu tonera (na adresu firme) i obezbeđivanje zamenskog uređaja usled eventualnog kvara, čime se maksimalno redukuje „stajanje i čekanje“ posla kada neki štampač otkaže poslušnost.

Uvek je dostupna tehnička podrška koja može pomoći da se neki problem u radu štampača brže reši. Pored očigledne uštede vremena, značajno je da iPlus uvek obezbeđuje originalne tonere što garantuje kvalitet i konstantnost otiska prilikom štampe. Ovim se izbegava neprijatna situacija kada, na primer, za klijenta treba odštampati neku ugovor ili ponudu, a da sve to ne bude „šareno“ usled dotrajalog ili nekvalitetnog tonera.

iPlus, dodatna pažnja

Sve pomenute stvari su deo iPlus Basic paketa i u osnovi su namenjeni za manje kancelarije, koji ne žele da se bave „peripetijama štampe“, a uz to dobijaju povoljniju mogućnost nabavke MFP. Za one koji žele da posvete malo veću pažnju za štamparske aktivnosti u firmi, tu je Standard paket, koji je i preporučeno rešenje kompanije Original koja nudi sve iPlus usluge. Dva glavna proširenja usluga koje nudi Standard paket je mogućnost instalacije pratećeg softvera i drajvera na sve računare na koje korisnik želi, a tu je i kompletna analiza aktivnosti vezanih za štampu uz predlog optimizacije celog procesa. S ovom analizom, otvara se mogućnost da korisnik ostvari značajnije uštede.

Za veće kompanije i sisteme, tu je iPlus Advanced. Ovaj paket nudi naprednu obuku svih onih koji u firmi korisnika treba da koriste usluge štampe, kao i obuku IT administratora za optimalno korišćenje mrežnih resursa i MFP uređaja. Tu je i poseban softver za održavanje i kontrolu štampe, koji nudi napredne mogućnosti ograničenja svakog računara ili uređaja u mreži po pitanju mogućnosti štampe, kao i praćenje aktivnosti sa svih tih uređaja.

PCPress.rs ImageSve ovo opet otvara dodatne mogućnosti za optimizacije i uštede, jer su analize pokazale da preko 70 procenata kompanija uopšte nema tačan podatak o troškovima štampe i kompletne administracije dokumenata. No, bez obzira na veličinu firme, iPlus kroz svoje pakete nudi povoljnije rešenje štampe za sve. Uz to, korisniku je ostavljena mogućnost da u bilo kom trenutku promeni nivo usluge ili čak da prekine korišćenje ako proceni da je iPlus na bilo koji način neadekvatan potrebama firme, što u realnosti – teško može da se desi.

www.originalgrupa.com

(Objavljeno u PC#246)

Facebook komentari:
SBB