IRS od platforme Coinbase tražio podatke o 13.000 korisnika

Platforma za trgovinu kriptovalutama – Coinbase, obavestila je svoje korisnike da planira da odgovori na zahteve iz sudskog naloga, te u roku od 21 dana američkoj Agenciji za prikupljanje poreza (IRS) preda podatke o 13.000 korisnika.

PCPress.rs Image

IRS je ovaj zahtev podneo još u novembru 2016. godine, te zatražio podatke o svim Coinbase korisnicima koji su kupovali Bitkoin u periodu između 2013. i 2015. godine, a kako bi ušao u trag onima koji nisu platili porez na prihod od trgovine kriptovalutama. Tako bi korisnici čiji će se podaci uskoro naći u IRS kandžama trebalo da su već dobili obaveštenje od platforme u obliku prigodnog mejla.

Coinbase se dugo opirao izvršenju naloga, ali je sud u San Francisku u novembru 2017. godine doneo odluku da je platforma u obavezi da Agenciji za prikupljanje poreza omogući pristup podacima onih korisnika kroz čije su Coinbase naloge prošle sume koje imaju veću vrednost od 20.000 dolara, a između 2013. i 2015. godine. Traženi podaci uključuju identifikacione brojeve poreskih obveznika, imena, datume rođenja, adrese, te podatke o transakcijama iz traženog perioda.

Pročitajte i:  Nemačka vlada poseduje oko 2 milijarde dolara u bitcoinima

Izvor: The Verge

Facebook komentari: