ASUS Zenbook

Isporuka modela Nokia 8 počinje 7. septembra

Posle nekoliko meseci glasina i spekulacija, model Nokia 8 je zvanično najavljen, a isporuka će početi 7. septembra. Čini se da je ovo model oko kojeg su korisnici najviše uzbuđeni od kada je finska kompanija HMD Global preuzela brend. Dok su Nokia 3, 5 i 6 kreirane u skladu sa budžetom većinskog dela korisnika, te su zbog toga odavale utisak da su nedovoljno opremljene, Nokia 8 nudi mogućnosti koje će, kako kažu, biti u skladu sa cenom.

PCPress.rs Image

Kao i većina kompanija koje se bave proizvodnjom pametnih telefona, i Nokia stavlja akcenat na kameru Nokia 8 modela. To znači da kompanija u sklopu ovog modela predstavlja prvi Dual-Sight video koji će moći da se emituje u realnom vremenu na društvenim mrežama kao što su Facebook i Youtube. Ova funkcija istovremeno koristi prednju i zadnju kameru, te na podeljenom ekranu prikazuje fotografije i video zapise koje su zabeležile obe kamere. Dual-Sight mode je sličan opcijama koje su Samsung i LG ranije, bez mnogo uspeha, pokušali da integrišu u svoje modele, pa stručnjaci dovode u pitanje funkciju ove opcije i kod Nokia-e.

Pročitajte i:  Preinstaliran malver pronađen u klasičnim telefonima

Model ima ukupno tri kamere – dve na zadnjem i jednu na prednjem delu – koje su opremljene senzorima od 13 megapiksela, a koje su rezultat saradnje sa kompanijom ZEISS optics. Korisnici koji su već isprobali kameru kažu da je brza, te ima dobar auto-fokus, proizvodi jake i vibrantne boje, ali fotografijama, kako kažu, nedostaje dubina.

Što se audio mogućnosti tiče, uz OZO Audio, Nokia 8 kombinuje tri mikrofona sa jedinstvenim Nokia akustičnim algoritmima za snimanje zvuka, te sa 360° prostornim sistemom. Korisnici mogu da dele svoje 4K video klipove sa OZO audiom bilo gde – binauralni kodek omogućava verodostojnu reprodukciju zvuka čak i na uređajima koji nemaju OZO audio.

Nokia 8 je po dizajnu i osećaju možda do sada najbolji HMD model, a ima jednodelno kućište sa 4.6 mm tankom ivicom, napravljeno od jednog bloka aluminijuma serije 6000.

Ovaj model je dostupan u single SIM i dual SIM varijanti, sa operativnim sistemom Android Nougat 7.1.1, RAM-om od 4 GB, te 64 GB interne memorije sa ulazom za MicroSD karticu (podržano do 256 GB), ekranom od 5,3 inča, integrisanom baterijom od 3090 mAh. Dimenzije su 151,5×73,7×7,9mm, a težak je 160 grama.

Pročitajte i:  A1 odabrao Nokiju i Ericsson za partnere na uvođenju 5G mreže

Cena uređaja u pretprodaji je 599 evra.

Izvor: trustedreviews.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,