PC Press - Backup obavezno!

IT administratori misle da Windows 10 upgrade-ovi nisu korisni

Istraživanje koje je sprovedeno tokom ovog leta pokazalo je da šestomesečni Windows 10 upgrade-ovi nisu korisni IT administratorima u velikim kompanijama, naročito ako se u obzir uzme koliko truda Microsoft ulaže u to.

Više od polovine protiv

Oko 58 procenata od 500 anketiranih profesionalaca koji su odgovorni za servisiranje Windnows-a u svojim organizacijama smatra da oni nisu potrebni. Od toga, 24 procenta je odgovorilo da oni uopšte nisu korisni, dok je 34 procenta odgovorilo da su oni retko korisni. Samo 20 procenata je odgovorilo da su neophodni, od čega je tek 4 procenta smatralo da su izuzetno korisni, a 22 procenta je dalo neutralne odgovore (ne smatraju ih ni korisnim, ni nepotrebnim).

Ovo u neku ruku nije iznenađujuće, ako se uzme u obzir da je isto istraživanje sprovedeno i pre dve godine, sa vrlo sličnim rezultatima. Tada je skoro 70 procenata profesionalaca odgovorilo da upgrade-ovi nisu potrebni, a samo 12 procenata ih je smatralo korisnim.

Ovakav trend ukazuje da bi Microsoft morao da se zamisli i da možda promeni sadašnji način i politiku upgrade-ova. Trenutno se u kompaniji troše značajni resursi i meseci rada, koje korisnici očigledno ne prihvataju sa oduševljenjem.

Pročitajte i:  Procureo Windows XP izvorni kod

Izvor: Computer World

Facebook komentari:
PC Press - Telefoni, leto 2020

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.