IT bezbednost za mala i srednja preduzeća

Mala i srednja preduzeća su sve češće žrtve sajber kriminala. Činjenica da zaposleni rade u pokretu, koristeći uređaje kao što su laptopovi i pametni telefoni, stvara priliku za hakere da napadnu krajnje tačke (end-points) kompanijske mreže.

PCPress.rs Image

Ukoliko end-points nisu adekvatno zaštitećene i kada su korisnici van mreže, stvaraju se takozvane bezbednosne „rupe“, koje sajber kriminalci koriste da izvrše proboj u sistem. Za mala i srednja preduzeća, antivirusi su često jedina dostupna zaštita od ovakvih pretnji. To, međutim nije dovoljno. Čak 65% korisnika je izjavilo da ovi alati nisu u stanju da detektuju napade na krajnje tačke. Rezultat? Nedovoljna vidljivost u aktivnosti korisnika i opseg bezbednosnog incidenta.

Male kompanije, veliki rizici

Jedan od glavnih izazova za mala i srednja preduzeća je da premoste jaz između potrebe za naprednom tehnologijom i ograničene IT ekspertize. Dodatan problem je i sve napredniji sajber kriminal. Današnje kompanije se suočavaju sa novim, naprednim pretnjama kao što su malver, phishing, ciljani napadi… Bez adekvatne zaštite, posledice ovih pretnji mogu da budu fatalne – finansijski, gubici, pad reputacije, a u najgorem scenariju čak i potpuno gašenje firme. Cisco bezbednosna rešenja, Cisco Umbrella  i  Cisco AMP for Endpoints su dva vodeća bezbednosna rešenja koja omogućavaju kompanijama da brže i efikasnije preduprede, detektuju i zaustave napade na krajnje tačke. Uz primenu ovih servisa, mala i srednja preduzeća mogu da obezbede neophodnu vidljivost u aktivnosti korisnika i fajlova na krajnjim tačkama i na taj način osiguraju bolju detekciju i reakciju u slučaju incidenta.

Pročitajte i:  Dropbox i veliki hakerski napad

Umbrella – prva linija odbrane

PCPress.rs Image

Cisco Umbrella pomaže organizacijama da blokiraju maliciozne zahteve ka zlonamernim adresama bez obzira na mehanizam isporuke (e-mejl, web, drive-by itd). Kao rešenje isporučeno u cloud-u, ova platforma pruža neophodnu zaštitu na svim mrežnim uređajima i lokacijama. Uz blokiranje internet aktivnosti ka sumnjivim adresama na bilo kom uređaju – u mreži ili van nje – vreme između detekcije i prevencije smanjuje se na samo nekoliko sekundi. Ukoliko neki uređaj pokuša da se poveže sa sumnjivim domenom, kompanije o tome dobijaju informacije. Ovi podaci se analizuraju kako bi se otkrili šabloni i kreirali statički modeli za automatsko otkrivanje trenutnih napada i budućih incidenata.

AMP for Endpoints – Novi nivo zaštite krajnjih tačaka

PCPress.rs Image

AMP for Endpoints je bezbednosno rešenje za krajnje tačke koje proaktivno blokira malver i koristi sandbox tehnologiju za analizu nepoznatih fajlova. Rešenje kontinuirano nadgleda i pruža evidenciju svih aktivnosti fajlova na krajnjim tačkama, čime omogućava brzu detekciju malicioznih aktivnosti. Uz AMP for Endpoints, kompanije mogu da zaštite Windows, Mac, Linux operativne sisteme, servere i mobilne uređaje. Rešenjem može jednostavno da se upravlja preko web-based konzole. Svaki uređaj je povezan sa AMP endpoint kontektorom, a analiza se vrši u cloud-u, a ne na samoj krajnjoj tački, te samim tim uređaji nisu opterećeni.

Pročitajte i:  Ruski hakeri ukrali preko 50 miliona lozinki

Ekspertiza za najbolje rezultate

Mala i srednja preduzeća su često “u rebusu” kada je u pitanju kreiranje bezbednosne strategije i izbor pravog IT rešenja. Organizacijama koje teže da unaprede sajber zaštitu, kompanija Comtrade System Integration nudi širok spektar usluga – od analize stanja, procene rizika i sagledavanja potreba, preko izbora, projektovanja, implementacije i održavanja Cisco bezbednosnih rešenja. Uz preko 10 godina partnerstva sa Cisco-om i sertifikovane stručnjake, Comtrade System Integration pomaže kompanijama da dobiju maksimum od ovih tehnologija i na vreme zaštite svoj biznis od akteulnih i budućih sajber napada. Više informacija možete pronaći na linku.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , ,