Top50 Glas publike

IT firme na sajmu u Štutgartu

PCPress.rs ImageDelegacija sastavljena od 11 IT kompanija iz Srbije (Belit, EXECOM, ComData, Intens, M&I Systems, Prozone, PSTech, Soprex, System-inc, TIAC Group i Vega IT Sourcing), Srpskog softver klastera i Vojvođanskog IKT klastera boravi u Štutgartu od 25. do 29. oktobra, kao izlagač na IT & biznis sajmu. Nastup kompanija iz Srbije organizovo je USAID Projekat za razvoj konkurentnosti, u saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA).

Delagacija iz Srbije će imati svoj prostor na sajmu u hali 3, u okviru štanda nemačke Asocijacije Open Source programera Lisog. Pored velikog broja sastanaka sa nemačkim kompanijama koji su unapred zakazani, srpske firme će imati i sastanke sa predstavnicima Razvojne agencija pokrajine Baden Virtemberg za IT, softver, telekomunikacije i kreativne industrije (MFG), Nemačke asocijacije IT kompanija (BITKOM) i drugih relevantnih nemačkih institucija.

IT & biznis je sajam za softver, infrastrukturu i IT usluge koji okuplja predstavnike industrije i njihove korisnike u potrazi za novim IT rešenjima, a USAID Projekat za razvoj konkurentnosti Srbije organizuje ovaj nastup sa ciljem da srpskim firmama omogući ulazak na nemačko IT tržište i pruži direktnu podršku u pronalaženju partnera i klijenata. U tu svrhu, USAID Projekat za razvoj konkurentnosti angažovo je konsultanta sa nemačkog tržišta, g-đu Utu Kap, koja firmama iz Srbije pruža savetodavne usluge i posreduje u identifikaciji i uspostavljanju kontakata sa nemačkim firmama, potencijalnim klijentima.

Pročitajte i:  IT profesionalci troše više od 4.000 časova godišnje na usklađivanje softvera i sistema

U utorak, 26. oktobra, od 12-12:30h, na srpskom štandu će se održati panel diskusija na kojoj će savetnik za IT sektor USAID Projekta za razvoj konkurentnosti, Tatjana Lukić, održati prezentaciju o tome šta firme iz Srbije nude nemačkim partnerima. U sredu, 27. oktobra, od 16:30 – 18:00h na štandu Srbije će biti organizovan prijem i koktel na kome će prisustvovati i gospodin Jure Galić, ekonomski ataše Republike Srbije u Štutgartu. Ovom prilikom predstaviće se brošura „Srbija pametno rešenje – Tržište sa najvećim rastom IT industrije u Evropi“.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,