Top50 Glas publike

IT Insajder

Projekat IT Insajder je prvi sajt ovog tipa na domaćem IT tržištu. Istraživajući domaće IT tržište, primetili smo potrebu kandidata da saznaju informacije o budućem poslodavcu „iz prve ruke“. Ovakav servis nudi lakše, brže i jednostavnije informisanje o kompanijama

insider

Kao što se na tržištu nadmeću u razvoju i plasiranju svojih proizvoda i usluga, IT kompanije se bore da privuku i zadrže kvalitetan IT kadar. Kako bi se IT profesionalcima olakšalo donošenje odluke o izboru narednog poslodavca, sajt HelloWorld.rs je prošle godine pokrenuo IT Insajder, servis koji omogućava svim zainteresovanima da iz iskustva bivših i sadašnjih zaposlenih, saznaju više o uslovima rada u IT kompanijama koje posluju u Srbiji, ali i da podele svoja iskustva.

IT Insajder je mesto gde svi IT‑jevci mogu da se informišu o poslodavcima i pročitaju iskustva o radu, kao i iskustva sa intervjua u IT sektorima kompanija.

Prilikom popunjavanja formulara, bivši i sadašnji zaposleni ocenjuju opšti utisak o kompaniji, mogućnost napredovanja, beneficije koje poslodavac pruža i definišu pozitivne i eventualne negativne strane rada u određenoj organizaciji.

S druge strane, uviđamo i benefit za same poslodavce. Poslodavac je uspešniji ukoliko je svestan sopstvene snage, ali i slabosti. Konstantan rad na unapređenju uslova koji odgovaraju zaposlenima i koji zadovoljavaju njihove potrebe doprineće povećanju konkurentske sposobnosti i vrednosti. IT Insajder poslodavcima može da bude jedan od indikatora kako ih zaposleni percipiraju i podsticaj da investiraju u svoje zaposlene, kao najvažniji razvojni resurs jedne kompanije. Takođe, na ovaj način dobijaju i povratnu informaciju o mogućim poboljšanjima u svom nastupu prema kandidatima, kako bi bili što konkurentniji i privukli najbolje ljude u svoj tim.

Pružajući „insajderske“ informacije potencijalnim zaposlenima, stvorili smo servis koji gradi revoluciju u traženju posla, obezbeđujući veću transparentnost na IT tržištu rada.

 

Trenutni broj utisaka na Insajderu: 482

Prosečan broj IT oglasa na HelloWorld.rs: 500

U aprilu najtraženija IT pozicija je Java programer, zatim .NET developer, PHP programer, Sistem Administrator, QA tester, i na kraju Web i Frontend Developer.

Najčešći pozitivni utisci o (najbolje) ocenjenim kompanijama na IT Insajderu su sledeći:

  • Savremene kancelarije, prijatno radno okruženje, rad bez pritiska, plaćeni seminari, kursevi i obuke za zaposlene, lokacija kancelarije, tim koji pruža bezrezervnu podršku, dobra plata, jak sistem mentorstva, transparentnost u radu…
  • Sve učestalije nam stižu upiti kandidata koji su zainteresovani za prakse u IT kompanijama, a kroz razgovore sa njima smo uvideli koliko su nezadovoljni što ne mogu da nađu posao, jer im je prva prepreka kod poslodavaca to što nemaju radnog iskustva. Sve upite za prakse koji nam pristižu mi prosleđujemo poslodavcima. U proseku, svaki treći odgovori na te upite. Često je odgovor potvrdan – predlože da ih spojimo sa zainteresovanim kandidatima, kako bi razmotrili mogućnost pohađanja prakse kod njih.

www.helloworld.rs

Objavljeno u časopisu PC#233

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,