BIZIT 2022

IT rešenja za novi stil poslovanja

Tehnologija danas, više nego ikada ranije, omogućava brži razvoj poslovanja i njegovu efikasnost. U prilog tome svedoči činjenica da gotovo svaki biznis zavisi od tehnologije na raznim nivoima, počev od istraživanja i razvoja, proizvodnje, pa sve do isporuke. Preduzeća, kako mala tako i velika, oslanjaju se na tehnološka rešenja za svoje poslovne potrebe. Na taj način tehnologija predstavlja svojevrstan most koji povezuje poslovne procese. Najnapredniji i najnoviji hardveri dramatično menjaju arhitekturu savremenih računara. Uticaj na softver je još veći, jer su sistemski softveri pretrpeli značajne promene.

image

Big Data, mobilnost i bezbednost

Uspešan savremen biznis mora da ima vrhunska softverska rešenja, pogotovo u periodu tranzicije sa tradicinalnog IT na cloud rešenja. Svest o ponudi u oblastima cloud-a, Big Data, mobilnosti i bezbednosti je sve važnija ukoliko kompanija namerava da ostvari uspeh. Ove kategorije su ključne za novi stil biznisa, a kako se sve više odvaja od do sada tradicionalnog poslovanja potrebno je i više vizija infrastrukture.

Mobilnost je u porastu. Mogućnost da se povežete kad god poželite i gde god poželite nije više luksuz, već očekivanje. Obezbeđivanje mobilnog iskustva je ključ za zadovoljenje korisnikovih potreba i produktivnosti. Za to su zaduženi serveri koji se mogu naći bilo gde, a da pritom budu srazmerni potrebama biznisa i dostupni u svakom trenutku. Serveri bi trebalo da prate zahteve kupaca, da uravnoteže memoriju i da smanje troškove poslovanja. Oni su u novom vidu poslovanja energetski efikasniji, a pritom daju bolje rezultate od prethodnika jer optimizuju performanse i uprošćavaju posao.

Da biste kao uspešan menadžer prošli tehnološku tranziciju potrebno je da imate viziju usmerenu ka optimizaciji za cloud i mobilne uređaje. Cilj svakog vlasnika biznisa trebalo bi da bude ubeđivanje potrošača u promenu percepcije IT industrije i mreže pružanjem “definisanih korisnika” i “mobilnost pre svega” pristupa, ali ne kao krajnjem cilju već kao početnoj poziciji. Networking obuhvata celokupan okvir računarske mreže jedne organizacije, uključujući i hardverske komponente koje se koriste za komunikaciju, raspored mreže i topologija, fizičke i bežične veze. Inovacije u modernom načinu poslovanja uz umrežavanje donose i pojednostavljenje proseca.

Kako IT može pomoći vašem poslovanju?

Pronalaženje načina za ubrzanje procesa postaje najvažnije kako se uloga IT menadžera menja iz upravljanja infrastrukturom u pružanje vrednosti biznisa kroz servise. Bilo da implementirate tradicionalan IT, Cloud kompjuting ili hibridnu verziju ova dva, postizanje optimalnih performansi je ključno za povećanje produktivnosti, ubrzanje rasta i zadržavanje kupaca. Open Cloud je ključ, dok hibrid priprema vaš biznis za budućnost integracijom privatnih i javnih cloud-a. Međutim, ne sme se preskočiti provera da li okruženje može da zadovolji potrebe vašeg poslovanja.

Tu dolazimo do pogleda na novi stil poslovanja kroz prizmu skladišta podataka. Big Data rešenja su u ekspanziji jer sve više kompanija razume njihovu važnost kako bi bili konkurentniji kroz inovacije i ekonomičnije korišćenje podataka. Big Data će biti jedan od glavnih preduslova za upravljanje informacijama s obzirom da će biti važno donositi kreativne odluke u poslovanju. Međutim, samo ulaganje u sistem skladišta podataka ne garantuje uspeh. Mnogo je važnije da se razume savremeno upravljanje podacima. Druga prizma posmatranja Storage rešenja je kroz fleševe srednje klase i najpristupačnije all-flash array (AFA). Tržište fleš memorije raste više od 47 odsto, dok kupci uviđaju da mogu da ubrzaju aplikacije preko data centara.

Kako bi ove teme, uglavnom znane samo direktorima zaduženim za informacione tehnologije (CIO) u vodećim IT kompanijama, stigle do što većeg broja preduzeća u hotelu Hyatt Regency Beograd će 23. septembra biti održana Hewlett Packard konferencija „Bridge to Enterprise 2015” koja će se pod sloganom “IT Solutions for the New Style of Business” okupiti CIO predavače. Oni će tokom okruglog stola nastojati da pred više od 400 posetilaca predstave inovativna HP rešenja i napredne tehnologije koje omogućavaju brži razvoj poslovanja. Registracija za konferenciju se vrši na sledećem linku.

Više informacija o samoj Hewlett Packard konferenciji „Bridge to Enterprise 2015”, temama koje će biti pokrivene, kao i govornicima možete saznati na http://bridge2enterprise.com/, kao i na profilima na društvenim mrežama Twitter (https://twitter.com/bridge2ent) i LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/bridge-2-enterprise).

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,