BIZIT 2022

Iz japanske menjačnice Zaif ukradeno 60 miliona dolara u kriptovalutama

Japanska menjačnica Zaif obustavila je trgovinu kriptovalutama, te korisnicima onemogućila pristup nalozima nakon što su napadači ušli u sistem i uspeli da ukradu 60 miliona dolara u kriptovalutama.

PCPress.rs Image

U menjačnici procenjuju da su hakeri ukrali 5.966 Bitkoina, te nepoznate količine drugih kriptovaluta, tako što su uspeli da provale u digitalne novčanike korisnika u kojima se čuvaju kriptovalute. Kompanija je 16. septembra detektovala sumnjive radnje, da bi sledećeg dana potvrdila napad, a istraga koja bi trebalo da utvrdi sve posledice napada još uvek je u toku.

PCPress.rs Image

Zvaničnici kompanije Zaif izdali su saopštenje u kojem stoji da su podaci, te valute korisnika prioritet, te su objasnili kako pljačkaši više ne upadaju u banke fizičkog novca, već se kriminalni fokus sve više pomera ka online podacima koji imaju neku vrednost, u koje spadaju i kriptovalute. Iz sigurnosne agencije CipherTrace potvrdili su ove informacije, te dodali da je tokom najveće pljačke kriptovaluta u prvoj polovini 2018. godine ukraden 761 milion dolara, nakon čega je vrednost Bitkoina, te drugih kriptovaluta, zabeležila veliki pad.

Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pao ispod 20.000 dolara

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,