Iz Tesle uskoro stiže alkoholno piće – Teslaquila

Proizvođač električnih automobila, Tesla, je 8. oktobra podneo zahtev za zaštitu imena Teslaquila, opisujući planirani proizvod kao destilovano alkoholno piće od agave. Ono što je započelo kao prvoaprilska šala u kojoj je najavio lansiranje vlastitog brenda ovog popularnog alkoholnog pića, tekile, moglo bi uskoro da postane realnost.

PCPress.rs Image

Službena prijava ovog imena je podneta kao „zasnovana na nameri da se koristi“, što znači da Tesla još uvek nema proizvod. Međutim, kompanija mora da stvarno napravi proizvod kako bi joj odobrili patent. CEO kompanije Tesla, Elon Musk, tvitovao je u petak da će se brend uskoro pojaviti, i takođe je objavio kako će otprilike izgledati flaša ove tekile.

PCPress.rs Image

Ova fraza, Teslaquila, je nastala kao prvoaprilska šala, u kojoj je Musk tvitovao da je Tesla bankrotirao. Šalio se da je „pronađen bez svesti pored Tesla Model 3, okružen „Teslaquila“ flašama.“

Tesline akcije su pale sledećeg dana trgovanja, 2. aprila, i u trenutku zatvaranja berze su bile niže za 5,1%. Akcije su se bolje prodavale zahvaljujući Musk-ovim tvitovima iz avgusta o privatizaciji kompanije. On je napustio tu ideju u roku od nekoliko nedelja i rešio da se nagodi u sudskim tužbama i plati kazne u visini od više desetina miliona dolara za pokušaj berzanske prevare koju je podnela Komisija za hartije od vrednosti SAD-a (SEC).

Pročitajte i:  Vozači Tesla automobila mogu da zatraže pristup beta testiranju autonomne vožnje

Izvor: Fortune

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,